ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο η Μονάδα Μαστογραφίας

στο-βόλο-η-μονάδα-μαστογραφίας-694518

Μέχρι την Κυριακή θα εξεταστούν δωρεάν 175 γυναίκες

Αν και ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 30%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τα νέα περιστατικά στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπολογίζονται σε 4.500, αριθμός που θα μπορούσε να μειωθεί αν όλες οι γυναίκες είχαν τις ίδιες δυνατότητες προληπτικής εξέτασης.

Για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρίσκεται από χθες στο Βόλο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, με σκοπό να παρέχει δωρεάν μαστογραφίες.

Στο Βόλο έχουν προγραμματιστεί μέχρι την Κυριακή 175 ραντεβού για δωρεάν μαστρογραφία, ενώ το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ωστόσο, λόγω των περιορισμένων ημερών δεν θα μπορέσει να εξεταστεί μεγαλύτερος αριθμός γυναικών, ενημέρωσε η τεχνολόγος – ακτινολόγος της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου Δωροθέα Κακκάβα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Τα ραντεβού κλείστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η άφιξη της Κινητής Μονάδας στο Βόλο. Είναι μια δωρεάν εξέταση και ιδιαίτερα σημαντική και ήταν αναμενόμενο να συγκεντρώσει υψηλό ενδιαφέρον», ανέφερε.

Μεγάλη προσέλευση γυναικών καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, κατά την παραμονή της Κινητής Μονάδας στο Πήλιο.

Το μήνυμα που έστειλαν οι γυναίκες της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, ήταν ότι στις μέρες μας η πρόληψη σώζει ζωές: «Μια φορά το χρόνο πρέπει να κάνουμε μαστογραφία, διότι προλαμβάνουμε τα χειρότερα. Δυστυχώς, από τις γυναίκες που εξετάστηκαν χθες διαπιστώθηκαν πολλές γυναίκες που πρώτη φορά έκαναν εξέταση μαστογραφίας», κατέληξε η κ. Κακκάβα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου