ΤΡΙΚΑΛΑ

80 θέσεις Τρικαλινών ανέργων για το «Μουσικό Χωριό»

80-θέσεις-τρικαλινών-ανέργων-για-το-μου-575564

Ημερίδα για την κατάρτιση ανέργων για τη λειτουργία του “Μουσικού Χωριού”, που σχεδιάζει η δημοτική αρχή μέσω της e-Trikala, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την “Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Ανάδειξης & Αξιοποίηση του Τοπικού Πολιτισμού», που υλοποιεί το έργο: «Ενίσχυση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, με τη λειτουργία Πολυδύναμου Θεματικού-Εμπορικού χώρου στην πόλη των Τρικάλων» (Μουσικό Χωριό), στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση που συγχρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πρόκειται για 80 θέσεις ανέργων του νομού Τρικάλων οι οποίοι θα καταρτιστούν προκειμένου στη συνέχεια να εργαστούν μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Μουσικού Χωριού» που θα στηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην ΚΟΜΔΕ στα Σαράγια, όπου και προβλέπεται να λειτουργήσει και το βιομηχανικό μουσείο.

Το «Μουσικό Χωριό» θα έχει σημείο αναφοράς μια γειτονιά των Τρικάλων την περίοδο του Μεσοπολέμου, μια εποχή που γέννησε και αρκετούς Τρικαλινούς μουσικούς δημιουργούς.

Θα υπάρχει παραδοσιακό καφενείο, αναβίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων (οργανοποιοί, καλαθοποιοί, τσαρουχάδες κ.α) και όλες οι επιχειρηματικές δράσεις που θα αναπτυχθούν θα έχουν σχέση με την προώθηση και προβολή των τοπικών προιόντων και του τοπικού πολιτισμού.

Σήμερα έγινε ημερίδα ενημέρωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην e-Trikala, στη ΔΕΚΑ Τρικάλων και στο ΚΕΚ «Δήμητρα», ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 29η Νοεμβρίου, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου