ΤΡΙΚΑΛΑ

Λουτροθεραπείες για Τρικαλινούς

λουτροθεραπείες-για-τρικαλινούς-645862

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Τρικκαίων ενημερώνει τους δημότες ότι το Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εφαρμόζει πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες 2013» .

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

1 . Ηλικιωμένα άτομα άνω των 60 ετών και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή .

2 . Συνταξιούχοι λόγω γήρατος , χηρείας ή αναπηρίας όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ( ΙΚΑ , ΕΤΑΜ , ΟΑΕΕ , ΟΓΑ , ΝΑΤ , κλπ. ) .

3 . Συνταξιούχοι λόγω γήρατος , χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου .

4 . Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων ( ΟΓΑ ) , του άρθρου 1 του Ν.1296 / 1982 ( ΦΕΚ 128 / τ.Α΄ ) όπως ισχύει .

Στην περίπτωση των παραπάνω κατηγοριών των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω , όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα , χωρίς δηλαδή οικογένεια , είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τα συνοδεύσουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειάς τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού , τότε δικαιούνται συνοδό , με την προϋπόθεση ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας .

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων προκειμένου να εγκριθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία» είναι :

1 . Να μην έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας του προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα .

2 . Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι , βάση του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους .

Οι δικαιούχοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1 . Αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα .

2 Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους . Οι κατηγορίες δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 / 86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από την αρμόδια ΔΥΟ .

3 . Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας .

4 . Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ .

5 . Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω .

6 . Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας ορθοπεδικού για ορθοπεδικές παθήσεις , ρευματολόγου για ρευματολογικές παθήσεις , δερματολόγου για δερματοπάθειες Κρατικού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή ιατρού του ΕΟΠΥΥ ή συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρού στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία .

7 . Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου καρδιολόγου Κρατικού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή ιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρού , από την οποία να προκύπτει η κλινική κατάσταση της υγείας του ότι δύναται και δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας ή πηλοθεραπείας .

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται τη Δευτέρα 7 – 10 – 13 και την Τρίτη 8 – 10 – 13 στους εξής χώρους : – Από τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ωφελούμενους του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στους Κοινωνικούς Λειτουργούς των εν λόγω Δομών .

– Από τους λοιπούς δημότες Τρικκαίων στο γραφείο 231 της Δ/νσης Κοιν. Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Τρικκαίων ( 2ος όροφος της πρώην Νομαρχίας ) και ώρες 8.00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τα άτομα που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Τρικκαίων και θα πρέπει να μεταβούν στα Ιαματικά λουτρά Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος» το δεκαήμερο 11 – 21 / 10 / 2013 .
Σημειώνουμε ότι στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας – πηλοθεραπείας συμμετέχουν οικονομικά και οι φιλοξενούμενοι με το ποσό των 8 ευρώ ημερησίως κατά άτομο.

trikalanews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου