ΤΡΙΚΑΛΑ

«Ραντεβού» βοσκών με αρκούδα στα ορεινά των Τρικάλων!

ραντεβού-βοσκών-με-αρκούδα-στα-ορει-686797

Άλλο περίμεναν και άλλο βρήκαν, δυο νεαροί βοσκών που αναζητούσαν μέσα στη νύχτα το κοπάδι τους που είχε δεχτεί επίθεση λύκων στους πρόποδες του όρους Κόζιακα των Τρικάλων. Το αίμα τους «πάγωσε», όταν ξαφνικά βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια μεγάλη… αρκούδα!

Οι δυο κτηνοτρόφοι είχαν βρει επτά από τα αιγοπρόβατά τους τα οποία είχαν ήδη κατασπαράξει οι πεινασμένοι λύκοι έξω από το ποιμνιοστάσιό τους και κινούνταν στους αγροτικούς δρόμους ανάμεσα στα χωριά Ξυλοπάροικο και Πιαλεία αναζητώντας τα υπόλοιπα ζώα που είχαν σκορπίσει τρομοκρατημένα για να γλιτώσουν από τα δόντια των αγριμιών.

Καθώς περπατούσαν φωτίζοντας με ένα φακό, βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από την αρκούδα που κινούνταν μόλις δέκα μέτρα μακριά τους! Αν και τρομοκρατήθηκαν, κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και με αργά βήματα προς τα πίσω να απομακρυνθούν από το αγρίμι που είχε βγει σε αναζήτηση τροφής. Μόλις βρέθηκαν σε απόσταση ασφαλείας, το έβαλαν στα πόδια και κατάφεραν να φύγουν μακριά. Όσο για την αναζήτηση του χαμένου κοπαδιού, αναβλήθηκε για το πρωί!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου