ΤΡΙΚΑΛΑ

Κυνηγητό με την αρκούδα για 2 Τρικαλινούς βοσκούς!

κυνηγητό-με-την-αρκούδα-για-2-τρικαλινο-687356

Έχασαν το κοπάδι τους και αναζητώντας το μέσ’ τη νύχτα, μεταξύ Ξυλοπάροικου και Πιαλείας, έπεσαν πάνω στο… θηρίο!

Κι έβαλαν φτερά στα πόδια…

Οι δυο νεαροί από νωρίς χθες το απόγευμα άρχισαν να ψάχνουν τα αιγοπρόβατά τους τα οποία βόσκουν ελεύθερα στα ριζά του Κόζιακα. Είχαν ήδη βρει έξω από το ποιμνιοστάσιό τους εφτά κατσικάκια σκοτωμένα από λύκο.

Πήραν τους αγροτικούς δρόμους και άρχισαν ανήσυχοι να αναζητούν τα υπόλοιπα. Τους πήρε το σκοτάδι και λίγο μετά τις 9 χθες βράδυ βρισκόταν στο ύψος της «βρύσης του Τζακ» (οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν ακριβώς το σημείο) ανάμεσα σε Ξυλοπάροικο και Πιαλεία.

Σύμφωνα με όσα λένε στο trikalavoice.gr προχωρούσαν βήμα-βήμα με το φακό στο χέρι όταν είδαν περίπου στα 10 μέτρα μπροστά τους ένα… μαλλιαρό θηρίο. Πάγωσαν. Έριξαν το φακό σιγά-σιγά πάνω του και ήρθαν… πρόσωπο με πρόσωπο με την αρκούδα.

Παρά το φόβο κράτησαν τη ψυχραιμία τους πάντως, έκαναν μερικά βήματα πίσω κι ύστερα… όπου φύγει-φύγει!!!…

Λίγα λεπτά αργότερα ειδοποιούσαν έναν ξάδερφό τους να πάει να τους πάρει από το σημείο. Η καρδιά τους επέστρεψε στη θέση της, ωστόσο από το ξημέρωμα ξεκίνησαν και πάλι οι αναζητήσεις για το… χαμένο κοπάδι (… ή το ’φαγε όλο ο λύκος ή… το μάζεψαν τίποτα επιτήδειοι καθώς οι κλοπές ζώων είναι σύνηθες φαινόμενο πια και στα Τρίκαλα).

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2013/09/05/kinigito-me-tin-arkouda-gia-2-trikalinous-voskous/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου