ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρία νέα σχολεία για τα Τρίκαλα

τρία-νέα-σχολεία-για-τα-τρίκαλα-697595

Τρία νέα σχολικά κτίρια συνολικού προϋπολογισμού 3.990.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ πρόκειται να αποκτήσει η πόλη των Τρικάλων, καθώς με σημερινή απόφασή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Δήμο Τρικαίων, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: «Κατασκευή 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 2.800.000 €, «Κατασκευή 23ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 595.000 € και «Κατασκευή 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 595.000 €, όλα με δικαιούχο το Δήμο Τρικκαίων

Από την πλευρά του ο κ. Χ. Λάππας σημείωσε τα εξής: «Η σημερινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη της ένταξης στο ΕΣΠΑ δύο νηπιαγωγείων και ενός δημοτικού σχολείου είναι ένας ύμνος στην αποτελεσματικότητα, της περιφερειακής συγκρότησης της πολιτείας. Η Περιφέρεια και ο Δήμος, ο Δήμος και η Περιφέρεια σε αγαστή συνεργασία προχωρούν με συντονισμένα βήματα στην υλοποίηση και την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα το σημερινό, μάλιστα η επένδυση στην παιδεία όπου εκεί χτίζεται το αύριο και θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ενέταξε τα τρία νέα αυτά σχολεία και θα υλοποιηθούν σύντομα σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας».

Τα έργα «Κατασκευή 23ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων» και «Κατασκευή 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων» αφορούν στην κατασκευή δύο ισογείων κτιρίων, με εμβαδό δόμησης 298,57 τ.μ. εντός οικοπέδων επιφάνειας 1.470,51 τ.μ. και 995,61 τ.μ. αντίστοιχα. Το καθένα από τα δύο κτίρια θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, χώρους υγιεινής και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Το 23ο Νηπιαγωγείο χωροθετείται στο Ο.Τ. 1506Γ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Π.Ε. «Πάσχου ΙΙ», και το 18ο Νηπιαγωγείο στο Ο.Τ. 1160A του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Π.Ε. «Δεξιά Καλαμπάκας» εντός της πόλης των Τρικάλων.

Τα έργα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Τρικκαίων. Η κατασκευή των οποίων θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων, καθώς μέχρι σήμερα το 23ο Νηπιαγωγείο συστεγάζεται στο 30ο Νηπιαγωγείο, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, με 29 μαθητές στο τελευταίο έτος και το 18ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο, μη κατάλληλο για τη λειτουργία του σχολείου, με 10 μαθητές στο τελευταίο έτος.

Το έργο «Κατασκευή 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων» αφορά στην κατασκευή ισόγειου κτιρίου εμβαδού 1.209,66 τ.μ. εντός οικοπέδου επιφάνειας 7.392,27 τ.μ. Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, γραφεία διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο χωροθετείται στο Ο.Τ. Γ1506, στην πολεοδομική ενότητα «Πάσχου ΙΙ» του Δήμου Τρικκαίων της πόλης των Τρικάλων.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Τρικκαίων. Η κατασκευή του θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, καθώς μέχρι σήμερα το σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του σχολείου, με 107 μαθητές στο τελευταίο έτος.
Η ένταξη των τριών νέων σχολείων έγινε παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρίας Μαμάρα, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Τσίγκα, Αργυροπούλου, Μπάρδα και Γακόπουλου, του αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Στουρνάρα. και της διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου