ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε σε κελί το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων

βρέθηκε-σε-κελί-το-σχέδιο-απόδρασης-απ-714787

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία το σχεδιάγραμμα στο οποίο απεικονίζεται ο σχεδιασμός της πρόσφατης απόδρασης

Σε ψευδοροφή μέσα σε κελί των φυλακών Τρικάλων βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, το σχέδιο της αιματηρής απόδρασης -πριν από μία εβδομάδα- των έντεκα Αλβανών κρατουμένων.

Στο σχέδιο υπήρχαν ειδικοί κωδικοί επικοινωνίας των κρατουμένων, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στην ψευδοροφή βρέθηκαν, επίσης, δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα, οκτώ συσκευασίες με 97,8 γραμμάρια ηρωίνης τρία αυτοσχέδια μεταλλικά αντικείμενα, οκτώ σμυριδόπανα λείανσης μεταλλικών αντικειμένων, φορτιστές κινητών τηλεφώνων κ.α

Στο μεταξύ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άνδρες της ΕΚΑΜ παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν χθες βράδυ έρευνα στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και για ακόμα μία φορά εντόπισαν όπλα και κινητά τηλέφωνα.

Στα κελιά όπου κρατούνται οι ληστές της Κοζάνης, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς βρέθηκαν δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα από την έρευνα που διεξήχθη σε 2 πτέρυγες των φυλακών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 42 αυτοσχέδια μαχαίρια και «σουβλιά», κινητά και 88 αυτοσχέδια λοστάρια (μεταλλικά και ξύλινα).

Η έρευνα ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από αίτημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κ.Μαρίας Στέφη.

tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου