ΤΡΙΚΑΛΑ

Βρήκαν 18 χειροβομβίδες στις φυλακές Τρικάλων

βρήκαν-18-χειροβομβίδες-στις-φυλακές-τρ-714981

Μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη χειροβομβίδων στις φυλακές Τρικάλων, οι έρευνες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δυο εβδομάδες (!) ακόμη από την ομάδα τεχνικών του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς του Μηχανικού. Ως τώρα έχουν βρεθεί και εξουδετερωθεί με το ειδικό ρομπότ 18 χειροβομβίδες και όλα δείχνουν ότι οι συνεργοί των δραπετών ήθελαν νεκρούς!

Από την επιτόπια έρευνα που κατέγραψε την τροχιά των βλημάτων από τα «Καλάσνικοφ» και τα σημεία όπου έχουν εντοπιστεί ως τώρα οι χειροβομβίδες , οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση εκδηλώθηκε ταυτόχρονα από τρία διαφορετικά σημεία! Στόχος των επιτιθέμενων δεν ήταν απλώς να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και τη μικρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν έξω από τις φυλακές, αλλά και να προκαλέσουν αιματοχυσία.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα βλήματα που καρφώθηκαν στις σκοπιές είναι όλα σε ύψος ανθρώπινου σώματος και όχι ψηλά, ώστε οι βολές να θεωρηθούν αποτρεπτικές. Παράλληλα, οι χειροβομβίδες που βρέθηκαν ακέραιες ήταν όλες χωρίς περόνη, πράγμα που σημαίνει ότι οι δράστες τις έριξαν στον εξωτερικό περίβολο και το προαύλιο των φυλακών με σκοπό να σκοτώσουν όποιον τυχόν θα εμφανιζόταν εκεί για να εμποδίσει την απόδραση.

Αυτό που δυσκολεύει τις έρευνες της ομάδας των τεχνικών που έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση στις ΗΠΑ, είναι ότι στο χώρο έχουν αναπτυχθεί πυκνά και ψηλά φυτά τα οποία δυσκολεύουν τον εντοπισμό των χειροβομβίδων. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, το προσωπικό που τις αναζητά φέρει ειδικές αντιθραυσματικές στολές και κράνη ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, καθώς οι χωρίς περόνες χειροβομβίδες μπορεί να εκραγούν με την παραμικρή μετακίνησή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου