ΤΡΙΚΑΛΑ

Συνελήφθησαν δύο από τους 11 δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων

συνελήφθησαν-δύο-από-τους-11-δραπέτες-απ-715912

Στη σύλληψη δύο από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής, ενώ η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση.

Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Το όχημα τύπου βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής τέσσερις δράστες με βαν έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ από απόσταση 300 μέτρων εναντίον τριων εξωτερικών σκοπών, ενός περιπολικού των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενός περιπολικού της ΕΛΑΣ και ενός τζιπ της ΟΠΚΕ.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρολισμών με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ο εξωτερικός φύλακας του κεντρικού φυλακίου και ο επίσης εξωτερικός φύλακας από το τζιπ των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δράστες έριξαν επτα χειροβομβίδες, πέντε από τις οποίες εξερράγησαν καο δυο οχι. Επίσης βρέθηκαν τέσσερις άθικτες χειροβομβίδες.

Επιχείρησαν να αποδράσουν 12 κρατούμενοι, κόβοντας με λάμα τα κάγκελα του κελιού και χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια σκάλα,αποτελούμενη από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους.

Με αυτόν τον τρόπο κατέβηκαν στο εσωτερικό προαύλιο. Σκαρφάλωσαν πάλι και πήδηξαν στον εξωτερικό περίβολο όπου βρισκόταν ο τραυματίας σωφρονιστικός ανήμπορος να αντιδράσει.

Τελικά απέδρασαν οι 11, όλοι τους αλβανοί υπήκοοι, κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών.

Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και οι δύο πάντως νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Για πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου