ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Αναβίωση της Ρώσικης Αποκριάς

τρίκαλα-αναβίωση-της-ρώσικης-αποκριά-6622

Τα ήθη και τα έθιμα της Ρωσίας, την περίοδο της Αποκριάς, αναβιώνει ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων. Κάθε χρόνο, στις 11 Μαρτίου, ξεκινά στη Ρωσία η εβδομάδα της “Μάσλενιτσα”, δηλαδή της Τυρινής.

Μια αρχαία Σλαβική γιορτή, που διατηρήθηκε στη Ρωσία και μετά τον εκχριστιανισμό της. Συνδέεται, δε, με το ξεπροβόδισμα του Χειμώνα και την υποδοχή της Άνοιξης. Η Μάσλενιτσα γιορτάζεται τις παραμονές της Σαρακοστής και σχετίζεται με ένα αδιάκοπο φαγοπότι, γλέντι και διασκέδαση. Το κύριο, δε, φαγητό της αποκριάτικης ρωσικής εβδομάδας είναι οι κρέπες, που συμβολίζουν τον Ήλιο και την μνημόνευση των νεκρών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων ξεκινά τις αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις μια μέρα νωρίτερα από την κανονική εβδομάδα της Τυρινής, παρουσιάζοντας τον τρόπο διασκέδασης της Ρώσικης Αποκριάς. Το φετινό ραντεβού της “Μάσλενιτσα” έχει δοθεί για την Κυριακή 10 Μαρτίου (6 μ.μ.- disco “Τρόϊκα”), με μια εκδήλωση – αφιέρωμα στους εορτασμούς της Ρώσικης Αποκριάς, με δρώμενα αποκλειστικά στην ρωσική γλώσσα.

Στο εορταστικό πρόγραμμα θα λάβουν μέρος παιδιά από την Σχολή “Ουράνιο Τόξο” και μέλη του Συλλόγου. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αυθεντικές ρωσικές κρέπες (μπλινί), να γνωρίσουν τα ρωσικά έθιμα της εβδομάδας της Τυρινής, να ακούσουν τα παραδοσιακά ρωσικά τραγούδια και να απολαύσουν πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου