ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Ξέχασαν πάλι τα Μετέωρα στον ΕΟΤ

τρίκαλα-ξέχασαν-πάλι-τα-μετέωρα-στον-ε-46691

Έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ηλ. Βλαχογιάννη

Την έντονη αντίδραση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ηλία Βλαχογιάννη προκάλεσε η δημοσιοποίηση λίστας ιερών προσκυνημάτων – ιερών μονών σε έντυπα των Αθηνών, από την οποία απουσιάζουν οι ιερές μονές των Μετεώρων που αποτελούν κατεξοχήν προσκυνηματικό-τουριστικό προορισμό, μνημείο προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα φέρεται να συντάχθηκε-προτάθηκε από το σχετικό γραφείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε συνάντησή-παρέμβασή του, προς την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ο Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ζήτησε εξηγήσεις. Η κ. Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι η συμφωνία και όλα τα σχετικά με αυτήν, έτυχαν προετοιμασίας και ήταν απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Υπουργός έδωσε εντολή στον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Λιάσκο, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Βλαχογιάννη και τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά λίστα συνημμένη στη σχετική συμφωνία και ότι ο γραμματέας της Ι. Συνόδου τον διαβεβαίωσε, με τη σειρά του, ότι δεν ήταν δική τους, αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως και αμφιβολίας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση-σύσκεψη στο Υπουργείο την προσεχή εβδομάδα, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Καλαμπάκας ,ο οποίος επικοινώνησε ήδη με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ.

(trikaladay.gr)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου