ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα έκοψαν το κάπνισμα

τα-τρίκαλα-έκοψαν-το-κάπνισμα-227340

Χωρίς… νταλκάδες αλλά με πολύ θετική υποδοχή, η πρώτη ημέρα της εκστρατείας ενημέρωσης του Δήμου Τρικκαίων για τη διακοπή καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.
Με βάση την ειλημμένη απόφαση του Δήμου και τη συνεργασία πλήθους φορέων, από το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε η ενημέρωση καταστηματαρχών και πολιτών.

Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας μοιράζει στους καταστηματάρχες τις αφίσες της εκστρατείας και τα τρίπτυχα φυλλάδια που τοποθετούνται στα τραπέζια. Επίσης, ενημερώνει τους πολίτες για τα όσα προωθούνται σε σχέση με την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους.
Αυτή η ενημέρωση θα γίνει και από τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών, που θα πλαισιώσουν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή και με το προσωπικό της ΕΛΑΣ, όπως συμφωνήθηκε στη σχετική σύσκεψη.

Το τρίπτυχο που τοποθετείται σταδιακά σε όλα τα τραπέζια, αναγράφει πληροφορίες για τα οφέλη στον οργανισμό από τη διακοπή καπνίσματος. Επίσης αναγράφει τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση μόλις ξεκίνησε! Ο Δήμος Τρικκαίων, επιστημονικοί φορείς και οι πολίτες ανταποκρίνονται, εφαρμόζοντας τον νόμο με οφέλη για Υγεία του καθενός.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει:
«Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να αναδείξουμε δύο πράγματα: Τα κενά του νόμου και να ζητήσουμε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και -βασικά- το ότι είμαστε μία ιδιαίτερη κοινωνία, μία κοινωνία που σκέφτεται και δρα διαφορετικά.
Άλλωστε το να μην καπνίζουμε σε δημόσιους χώρου δεν είναι μόνον θέμα νόμου. Είναι κυρίως θέμα υγείας και πολιτισμού.
Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

Από τους επαγγελματίες ζητάμε να συνεργαστούν, αναρτώντας τις εδικές αφίσες και τα ενημερωτικά έντυπα στα καταστήματά τους. Φυσικά δεν πρέπει να έχουν ούτε τασάκια ούτε τίποτε που να μοιάζουν ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοια. Στο βαθμό που μπορούν, θα πρέπει επίσης να μιλούν στους πελάτες τους για την προσπάθεια που γίνεται. Σκοπός μας είναι -στη φάση αυτή- να ενημερώσουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επέμβουμε πιο δραστικά, αν δεν υπάρχει επίπεδο συνεννόησης.

Από όλους εσάς ζητάμε να κάνετε το προφανές, να απαιτήσετε δηλαδή ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό γύρω σας.
Πάμε Τρίκαλα!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου