ΤΡΙΚΑΛΑ

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του Πηνειού. Kινδύνεψαν χωριά [βίντεο]

χιλιάδες-στρέμματα-πλημμύρισαν-από-τ-230203

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχτεί η περιοχή του δήμου Πύλης, ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας.

Η έντονη συνεχόμενη βροχόπτωση στα ορεινά και στα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων, είχε σαν αποτέλεσμα, ο Πηνειός ποταμός να φουσκώσει για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

Στη γέφυρα του Διαλεχτού από την ορμή του νερού ξηλώθηκαν τα μπαζώματα και αποκαλύφθηκαν τα πέδιλα.

Πλημμύρισε η Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων στην είσοδο της Καλαμπάκας. Ρέματα ξεχύθηκαν στην Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών, κατολισθήσεις είχαμε σε πολλές περιοχές του ορεινού όγκου, ενώ πλημμύρισε και ο Ανάποδος, παραπόταμος του Πηνειού.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών, Βαλομανδρίου, Φωτάδας, Παραποτάμου και Ρογκίων. Το νερό έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του Παραποτάμου, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στη Γέφυρα Βαλομανδρίου.

Αυτή τη στιγμή γίνονται παρεμβάσεις για πρόσθετη επιχωμάτωση στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα υπερχείλισης των μεγάλων αναχωμάτων. Η στάθμη του νερού έχει φτάσει στο ακριβώς όριο και έχει σταθεροποιηθεί.

Ο κρατικός μηχανισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι επί ποδός για να επέμβει άμεσα αν χρειαστεί. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο νερό, όπως και το αγρόκτημα Παραποτάμου.

Δείτε το βίντεο:

[trikalaola.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου