ΤΡΙΚΑΛΑ

40% «κούρεμα» της οφειλής σε αυτοκινητιστή από τα Τρίκαλα

40-κούρεμα-της-οφειλής-σε-αυτοκινητισ-276486

Μια απόφαση σταθμό πήρε το Ειρηνοδικείο Τρικάλων για τρικαλινό αυτοκινητιστή, αφού επί της ουσίας για πρώτη φορά δικαιώνεται κάποιος από το «νόμο Κατσέλη» που έχει επαγγελματική σχέση ως έμπορος!

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν αυτοκινητιστή, που με τα οικονομικά του στοιχεία έπεισε το Ειρηνοδικείο για την δυσχερή οικονομική του κατάσταση και ότι θα έπρεπε να γίνει κούρεμα σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που είχε λάβει. Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης παρουσίασε την δραματική μείωση στα εισοδήματα του, που πλέον φτάνουν τα 800 ευρώ το μήνα. Έτσι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να κουρευτεί κατά 40% το δάνειο και να πληρώσει για 10 χρόνια, τα πρώτα 4 έτη 100 ευρώ το μήνα και τα υπόλοιπα 6 χρόνια 260 ευρώ.

Ενώ προστατεύτηκε πλήρως η πρώτη του κατοικία, καθώς και το ιδιωτικό και επαγγελματικό του αυτοκίνητο, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτά είναι εφόδια επαγγελματικά για τον ίδιο και την οικογένεια του. Επίσης δεν θα μπουν σε πλειστηριασμό αγροτεμάχια που είχε σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων.

Μιλώντας στο trikalaola.gr ο δικηγόρος του κ. Απόστολος Τσαντήλας έστειλε το εξής μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχει διέξοδος από τις μεγάλες δυσκολίες.

Δυστυχώς βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που από την απελπισία τους μπορούν να κάνουν κακό ακόμη και στον εαυτό τους. Μέγα λάθος, η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο πλάι ανθρώπων που όντως έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Θα πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση και μπορεί να βρεθεί η ουσιαστική και κατάλληλη λύση με την νομική στήριξη».

[trikalaola.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου