ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών στη Μαγνησία έως το τέλος του 2017

νέες-αναρτήσεις-δασικών-χαρτών-στη-μα-276848

Καθορίστηκαν οι περιοχές όπου θα υλοποιηθεί η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών – στο 17% της χώρας – έως το τέλος του 2017, ύστερα από υπουργική απόφαση του αν. ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου.

Ταυτόχρονα, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη στο υπόλοιπο 46% της χώρας, με στόχο την εφαρμογή του προγραμματισμού για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι νέες αναρτήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και θα συνεχιστούν κλιμακωτά μέχρι τον Δεκέμβριο, λόγω και της παράτασης που δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό στις υπηρεσίες, έως τις 25 Οκτωβρίου 2017, για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που αφορούν πρόδηλα σφάλματα και αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης για τους δασικούς χάρτες, των οποίων η ανάρτηση ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Οι διευθύνσεις Δασών οι οποίες θα προβούν σε ανάρτηση είναι :

1. Ανατολικής Αττικής

2. Αρκαδίας

3. Δυτικής Αττικής

4. Ζακύνθου

5. Ημαθίας

6. Θεσσαλονίκης

7. Θεσπρωτίας

8. Καβάλας

9. Καρδίτσας

10. Κιλκίς

11. Κυκλάδων

12. Λάρισας

13. Λέσβου

14. Μαγνησίας

15. Ξάνθης

16. Πειραιά

17. Πέλλας

18. Σερρών

19. Τρικάλων

20. Φλώρινας

21. Χανίων

22. Χίου

Σημειώνεται ότι στις διευθύνσεις Δασών Ημαθίας, Καρδίτσας, Σερρών και Τρικάλων, θα γίνει ανάρτηση στο σύνολο της περιοχής αρμοδιότητάς τους, ενώ στις υπόλοιπες σε τμήματα αυτών, όπως καθορίζονται αναλυτικά στην απόφαση.

Το ΥΠΕΝ ενημερώνει τους πολίτες ότι, με βάση τον έως σήμερα προγραμματισμό, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 θα αναρτηθεί ο δασικός χάρτης των περιοχών:

1. Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, εκτός του προκαποδιστριακού Ο.Τ.Α. Έδεσσας που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, και

2. Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο ήμισυ της έκτασής της.

Για τις παραπάνω περιοχές, η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εργαλείων των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων, αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης, ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου 2017. Για όλες τις περιοχές των 22 διευθύνσεων Δασών, η διάρκεια υποβολής των παραπάνω εργαλείων θα είναι 105 ημέρες.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο υπόλοιπος προγραμματισμός των αναρτήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με εγκύκλιο της γενικής διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου