ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Τι ισχυρίζεται τώρα ο αδελφοκτόνος

τρίκαλα-τι-ισχυρίζεται-τώρα-ο-αδελφοκ-340093

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός του, ο 66χρονος υποστήριξε πως δεν ήθελε να δολοφονήσει τον 69χρονο αδερφό του Β.Μ, αλλά να τον… τρομάξει και ότι πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Κατά την εκδοχή του ο 69χρονος αδελφός του εμφανίστηκε με δίκαννο και μαχαίρι, φοβήθηκε και πυροβόλησε στον αέρα για να τον τρομάξει. Ωστόσο αυτή εκδοχή δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι οι σφαίρες «βρήκαν» και σκότωσαν τον αδερφό του και τραυμάτισαν την νύφη του.

Οι δυο άνδρες που διαμένουν στην Αθήνα και βρέθηκαν το ίδιο διάστημα στο χωριό τους, Μεγαλοχώρι Τρικάλων, τσακώθηκαν στην αυλή του πατρικού τους σπιτιού στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει η κατάκοιτη μητέρα τους.

Ο 69χρονος Β.Μ. πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του για να ζητήσει το λόγο από τον 66χρονο αδερφός του, ο οποίος του είχε στείλει εξώδικο.

Είχαν χρόνια προβλήματα τα δύο αδέλφια

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, ο θύτης μαζί με τη γυναίκα του συντηρούσαν την κατάκοιτη μητέρα τους, ενώ ο πατέρας που είχε πεθάνει πριν λίγα χρόνια είχε κάνει τη διαθήκη του, αλλά σύμφωνα με τη σύζυγό του θύτη, ο Β.Μ διεκδικούσε πατρική περιουσία, χωρίς να έχει δικαίωμα.

Ο πατέρας τους είχε αφήσει δωρεά στο δήμο Τρικκαίων μία αποθήκη.

Ο θύτης έλεγε συχνά σε γνωστούς και συγχωριανούς, ακόμη και στον πρόεδρο του χωριού, ότι θα φτάσει να κάνει φόνο για τα χρόνια προβλήματα με τον αδερφό του, μέχρι που τελικά το έπραξε.

Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης ότι ο δράστης πυροβολούσε πολλές φορές στον αέρα για εκφοβισμό γενικά και μάλιστα είχε προμηθευτεί μεγάλες κλειδαριές ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί εκτός από το δίκαννο, κατέσχεσαν και ένα αεροβόλο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα

Συνελήφθη, σήμερα (25-08-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, 66χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ο 66χρονος πυροβόλησε, λόγω κτηματικών – οικονομικών διαφορών, δύο φορές με κυνηγετικό όπλο τον 69χρονο αδερφό του και την 71χρονη νύφη του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου και τον τραυματισμό της 71χρονης.

Η 71χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο χώρο τέλεσης της ανθρωποκτονίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, δύο κάλυκες και ένα μαχαίρι.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο τυφέκιο, (2.100) βολίδες αεροβόλου τυφεκίου και (28) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου