ΤΡΙΚΑΛΑ

305 σφάγια αμνών κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν στα Τρίκαλα

305-σφάγια-αμνών-κατασχέθηκαν-και-καταστ-501134

Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι στις 5/04/2017 σε έλεγχο που διενήργησε μικτό κλιμάκιο στοχευμένων ελέγχων υπό το συντονισμό του ΣΥΚΑΠ, στο Νομό Τρικάλων, σε εγκεκριμένη εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης, κατασχέθηκαν τριακόσια πέντε (305) σφάγια αμνών, συνολικού βάρους 3.309 κιλών και χαρακτηρίστηκαν ως «ακατάλληλα για κατανάλωση» διότι προέρχονταν από ζώα που δεν ήταν δυνατό να ταυτοποιηθούν και δεν είχε προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος προ της σφαγής από επίσημο κτηνίατρο (η σφαγή πραγματοποιήθηκε απουσία κτηνιάτρου).

Τα κατασχεθέντα σφάγια κατηγοριοποιήθηκαν ως ζωικά υποπροϊόντα κατηγορίας Ι και οδηγήθηκαν προς καταστροφή σε εγκεκριμένη μονάδα αποτέφρωσης υλικών κατηγορίας Ι στην περιοχή της Θεσσαλίας. Όλη η διαδικασία φόρτωσης, μεταφοράς και καταστροφής πραγματοποιήθηκε παρουσία κλιμακίου επίσημων κτηνιάτρων και Αστυνομικών Οργάνων του Α.Τ. Τρικάλων και Λάρισας.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θα συνεχίσει σε συνεργασία με τα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ολόκληρης της Περιφέρειας, τους εντατικούς έκτακτους κτηνιατρικούς υγειονομικούς ελέγχους στην αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου