ΤΡΙΚΑΛΑ

Ενθουσιασμένος με τα Τρίκαλα ο πρέσβης τον ΗΠΑ στην Ελλάδα

ενθουσιασμένος-με-τα-τρίκαλα-ο-πρέσβη-525184

Για ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα του Δήμου Τρικκαίων ενημερώθηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, από τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ, ο πρέσβης ενημερώθηκε με προβολή αναλυτικών στοιχείων για τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις του δήμου, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα, τα οποία αφορούν την τεχνολογία που έχει βρει μέχρι σήμερα εφαρμογή στην πόλη των Τρικάλων, το «σχέδιο Ασκληπιός» αλλά και τις ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα.

Ο κ. Πάιατ έδειξε ενδιαφέρον για την αδελφοποιημένη αμερικανική πόλη Τιουσόν της Αριζόνα, που με ορίζοντα την 23η Οκτωβρίου 2019, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, όταν θα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης στα Τρίκαλα, θα υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσα σε δύο πόλεις.

Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη είχε την ευκαιρία να μάθει για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, ακούγοντας και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» από Τρικαλινούς μουσικούς.

Η διήμερη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τρίκαλα έκλεισε με βόλτα με ποδήλατα «ματρακάδες» που έφερε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων, Ιωάννης Κουτεντάκης, αλλά και με ένα λεύκωμα-δώρο του πρωταθλητή ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Πάιατ παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα Code Girls 2.0. Σύμφωνα με τον Δήμο Τρικκαίων, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποείται στα Τρίκαλα για δεύτερη χρονιά, με 42 συμμετέχουσες, από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου