ΤΡΙΚΑΛΑ

Ημερίδα για τον θρησκευτικό –προσκυνηματικό τουρισμό

ημερίδα-για-τον-θρησκευτικό-προσκυν-531984

Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, αλλά και για να δίνονται λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει ημερίδα στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας με θέμα: «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:

*«Ανάπτυξη και υποστήριξη του Θρησκευτικού τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού»: Εισηγητής: Μεταξάς Θεόδωρος, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

*«Προσκυνηματικός Τουρισμός στα Μετέωρα»: Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Μεγάλο Μετέωρο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

*«Οι δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας»: Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18/03/2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας στην αίθουσα του ξενοδοχείου GrandMeteora .

Την Παρασκευή 17/03/2017 και ώρα 19:00 θα προηγηθεί κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας όπου και θα συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και θέματα που θα θέσουν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου