ΤΡΙΚΑΛΑ

Εξι νεαροί πίσω από εννέα κλοπές από σπίτια

εξι-νεαροί-πίσω-από-εννέα-κλοπές-από-σπ-538747

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εννέα περιπτώσεις κλοπών από οικίες που διαπράχθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Δράστες είναι έξι ημεδαποί και συγκεκριμένα τρεις 19χρονοι, δύο 20χρονοι και ένας 17χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του ανηλίκου για παραμέληση εποπτείας του.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν στην τέλεση κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 27-04-2016 έως 14-01-2017, διέπραξαν συνολικά 9 κλοπές από σπίτια ημεδαπών, αποκομίζοντας συνολικά τα χρηματικά ποσά των 5.200 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά – κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 37.325 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου