ΤΡΙΚΑΛΑ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Πύλης από την Περιφέρεια

έργα-αντιπλημμυρικής-προστασίας-στο-541581

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών προκληθεισών από πλημμύρες κατά την περίοδο 2015-2016 στην περιοχή του δήμου Πύλης» προϋπολογισμού 200.000,00 € (με ΦΠΑ).

Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες αποκατάστασης ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από πλημμύρες κατά την περίοδο 2015-2016 στις περιοχές του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στις περιοχές των ποταμών Πορταϊκού (παραπόταμου του Πηνειού ποταμού) και των παραποτάμων του Παλαιοκαρίτικου, Μπεντένη και Ανάποδου. Προβλέπονται εργασίες διευθέτησης της κοίτης των ποταμών, συμπληρώσεις καταστραφέντων αναχωμάτων και επενδύσεις των αναχωμάτων αυτών με συρματοκυλίνδρους και συρματοκιβώτια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο 2015-2016 οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Πύλης με πολλά φερτά υλικά στις κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων της περιοχής. Με το έργο που ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της περιοχής και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες, που φέρνουν χρήσιμα έργα στην περιοχή και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε τη διαδικασία δημοπράτησης και θα επιβλέψει και την κατασκευή. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου