ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο μπλόκο της Νίκαιας την Πέμπτη και οι Τρικαλινοί αγρότες

στο-μπλόκο-της-νίκαιας-την-πέμπτη-και-ο-594643

Στις 26 Ιανουαρίου οι αγρότες των Τρικάλων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από τη Λάρισα και την Καρδίτσα στο μπλόκο της Νίκαιας. Τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «ΑΝΟΙΞΗ» ενημέρωσαν σήμερα για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, με κάθοδο των τρακτέρ την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου (η αρχική απόφαση για μπλόκα στις 23 Ιανουαρίου μετατέθηκε χρονικά λόγω κακοκαιρίας).

Με βασικά προβλήματα των αγροτών το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής τα μέλη των αγροτικών συλλόγων και της Τρικαλινής Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν και στα ιδιαίτερα προβλήματα των αγροτών στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι δεν αποζημιώθηκαν ακόμη οι αγρότες για τις ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και μίλησαν για την πρόσφατη κακοκαιρία που ολοκλήρωσε την καταστροφή.

Στο μεταξύ, κάλεσαν όλους τους αγρότες των Τρικάλων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν το μπλόκο της Νίκαιας. Για αυτό το σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν συσκέψεις, αρχής γενομένης από αύριο, στην Φαρκαδόνα στις 11 το πρωί. Επίσης, την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη στην Πηγή, τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Μεγαλοχώρι.

Με δύο προσυγκεντρώσεις θα μεταβούν την Πέμπτη στο μπλόκο της Νίκαιας. Η πρώτη προσυγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και η δεύτερη στις 11:30 το πρωί στη Φαρκαδόνα.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία από αύριο το μεσημέρι καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων.

Τέλος, η ακριβής μορφή της κινητοποίησης, εάν δηλαδή θα κλείσει η εθνική οδός ή αν θα τοποθετηθούν τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου θα αποφασιστεί στη συνέλευση του μπλόκου την Πέμπτη.

(thessaliatv.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου