ΤΡΙΚΑΛΑ

Με απρόοπτα ο Αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα

με-απρόοπτα-ο-αγιασμός-των-υδάτων-στα-τ-608145

Με ενεργό συμμετοχή στον αγιασμό των υδάτων πετώντας τον σταυρό στον Ληθαίο ποταμό ο … Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr υπό …λιακάδα και ίσως στην πιο ζεστή ημέρα για Θεοφάνεια των τελευταίων δεκαετιών, χιλιάδες Τρικαλινοί περικύκλωσαν σήμερα τον Ληθαίο ποταμό για να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε η Θεία Δοξολογία και εν συνεχεία το χριστεπώνυμο πλήθος της πόλης με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, υπό την συνοδεία αγήματος της ΣΜΥ και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων, κατευθύνθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης για το τελετουργικό του Αγιασμού.

Εκεί 10 άνδρες και μία γυναίκα, είχαν πάρει θέσεις για να βουτήξουν στα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό.

Στην πρώτη ρίψη του Σταυρού υπήρξε απρόοπτο, το σχοινί είχε πρόβλημα και επενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης που αφού ξέμπλεξε το σχοινί, πέταξε ο ίδιος (!!) τον Σταυρό στα νερά του ποταμού…

Στην 3η ρίψη, έγινε η «μάχη» που ανέδειξε ως τυχερό της ημέρας τον 42χρονο Νίκο Γκανάση που κατάφερε να ανασύρει τον Σταυρό.

Εκεί υπήρξε το 2ο απρόοπτο καθώς ο Σταυρός έγινε 2 κομμάτια από το πλήθος που έσπευσε να φιλήσει το Ιερό Σύμβολο αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον 42χρονο να παραλάβει από τον Μητροπολίτη ένα χρυσό σταυρό λαιμού και την ευλογία.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό θρησκευτικής πομπής που επέστρεψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου