ΤΡΙΚΑΛΑ

Καταστροφές καλλιεργειών στα Τρίκαλα από τη χαλαζόπτωση

καταστροφές-καλλιεργειών-στα-τρίκαλ-792244

Στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από την έντονη ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών, προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, δύο κλιμάκια αποτελούμενα από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης και διαπίστωσαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η θεομηνία έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Πύλης, Αγ. Βησσαρίωνα, Λυγαριάς, Φιλύρας και Φήκης του Δήμου Πύλης με τη συνολική πληγείσα έκταση να ανέρχεται σε 7000 στρ. περίπου, εκ των οποίων κατ’ είδος καλλιέργειας έχουμε: αραβόσιτος 5000 στρ., βαμβάκι 800 στρ., μηδική (5η κοπή) 1000 στρ., αμπέλια 200 στρ. Επίσης, έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Σωτήρας, Λεπτοκαρυάς, Περδικοράχης και Αρδανίου του Δήμου Τρικκαίων με τη συνολική πληγείσα έκταση να ανέρχεται σε 500 στρ. περίπου, εκ των οποίων κατ΄ είδος καλλιέργειας έχουμε: βαμβάκι 160 στρ, κηπευτικά,- μποστανικά 100στρ, αμπέλια 70 στρ, καπνά 70 στρ, δενδρώδη (ελιές, μήλα, αχλάδια) 80 στρ. καθώς και ζημιές από τον αέρα σε 4 στρ. περίπου σε θερμοκήπια.

Συμπερασματικά, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων κ. Εμμανουήλ Γουγουλάκης οι ζημιές της θεομηνίας των τελευταίων ημερών, αυξάνουν το συνολικό ποσοστό της απώλειας παραγωγής των γεωργών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου