ΤΡΙΚΑΛΑ

Και …3ο απεργιακό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα την ερχόμενη Πέμπτη…

και-3ο-απεργιακό-συλλαλητήριο-στα-τρ-127795

Ακόμη μια …επιλογή θα έχουν από πλευράς συμμετοχής οι Τρικαλινοί σε απεργιακό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη.

Μετά το συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία που ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ, το αναμενόμενο προς ανακοίνωση συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ήρθε σήμερα και η ανακοίνωση από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά για συλλαλητήριο στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» στις 9.30 το πρωί.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τον κόσμο της επισφάλειας και της “μαύρης” εργασίας, της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας, τους μαχόμενους φτωχομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, όλες και όλους τους αγωνιστές των τοπικών κινημάτων, να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην κυβέρνηση, τους “θεσμούς” και τα αφεντικά μας, να απεργήσουμε μαζικά και να διαδηλώσουμε μαχητικά για την αξιοπρέπεια, τη δουλειά και το ψωμί μας, για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τα αδέρφια και τα εγγόνια μας!

Καλούμε σε μια ανεξάρτητη ταξική απεργιακή προσυγκέντρωση, στην οποία θα συμμετέχουν όλες και όλοι που δώσαμε και δίνουμε μάχες στα ταξικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μέτωπα, στον αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό αγώνα, στην υπεράσπιση δημοκρατικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη, στην υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών, στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, σε όλες τις εργατικές, αγροτικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, στις κοινές μας πολιτισμικές ανησυχίες, ευαισθησίες κι αναζητήσεις.

Να μη γίνουμε χειροκροτητές ή σιωπηλοί θεατές των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της πρώην ΠΑΣΚΕ που αλλάζει ονόματα σαν τα πουκάμισα μπας και ξεγελάσει κανέναν, ούτε “ουρά” των ηγεσιών των επαγγελματικών συλλόγων που επιχειρούν να ηγεμονεύσουν στη μάχη κατά του ασφαλιστικού με ένα περιεχόμενο απαράδεκτο, όπου απλά ζητά εξαίρεση ο καθένας του δικού του κλάδου και μόνο, αδιαφορώντας για τη συνολική κοινωνική καταστροφή, ενώ φυσικά δεν αμφισβητούν με κανένα τρόπο, ούτε και στο ελάχιστο, τον μονόδρομο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ., των “θεσμών”, των πολιτικών εκπροσώπων των μνημονίων, παλιών και νέων, δηλ. και των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι, Ε.Κ., ούτε και τις “αξίες” της αγοράς και του Κεφαλαίου.

Να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό, δυναμικό, μαζικό μπλοκ αγωνιστριών κι αγωνιστών που θα εμπνεύσει τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, ώστε να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τόλμη κι αυτοπεποίθηση και να γκρεμίσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν διαλύσει την κοινωνία κι εξαθλιώσει τους εργαζόμενους.

Για τους φίλους μας που μετανάστευσαν,για όλες και όλους που δεν έχουν φωνή, που πετάχθηκαν στο περιθώριο, που τρώνε από τα συσσίτια και τα σκουπίδια, για αυτές και αυτούς που απολύθηκαν και που τρομοκρατούνται από τους εργοδότες τους, για τους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται και πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από εργοδότες τύπου Μανωλάδας, για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, τους μπλοκάκηδες, τους 5μηνίτες, τους αγρότες που στα μπλόκα παλεύουν για την επιβίωσή τους, για τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, για τους αξιοπρεπείς, έντιμους κι αγωνιστές δημόσιους λειτουργούς, τους συνταξιούχους που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Για όλα τα ταξικά μας αδέρφια!

Για τον δικό μας κόσμο! Τον κόσμο εκείνο που τα δικαιώματα και οι ανάγκες του δε χωράνε στους δείκτες και στους νόμους των αγορών, που τα οράματα και τα όνειρά του δεν περιορίζονται στον μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που η ελπίδα του για μια καλύτερη ζωή σε μια πιο δίκαια κοινωνία δε λεκιάστηκε από όσους την εμπορεύτηκαν και την ξεπούλησαν.

Η απεργία να γίνει ένας συνταρακτικός πανεργατικός σεισμός! Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να μην έρθει καν στην Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση!

Δημόσια, αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη για όλους.

Στο χέρι μας είναι!

Με ενωτικό, μαζικό, μαχητικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας μέχρι να νικήσουμε!

Με αντικυβερνητικό, αντι- ΕΕ προσανατολισμό, κόντρα στην ιδεολογική, πολιτική και οικονομική τρομοκρατία κυβέρνησης-“θεσμών”- κεφαλαίου και ΜΜΕ, απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τη μονίμως απούσα από τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες που ξεσπούν και φανατικό υποστηρικτή του “ΝΑΙ” (για να μην ξεχνιόμαστε…).

Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνες και συντονισμό των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας!

Με ταξική αλληλεγγύη!

Ψηλά το κεφάλι!

Όλες και όλοι στην απεργία!

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου