ΤΡΙΚΑΛΑ

Δραπέτης των Τρικάλων ο ληστής… Αϊ-Βασίλης

δραπέτης-των-τρικάλων-ο-ληστής-αϊ-βασ-749230

Οι ληστές είχαν ντυθεί Αγιοι Βασίληδες και είχαν εισβάλει σε εμπορικό κέντρο των Τιράνων στις 24 Δεκεμβρίου 2013.

Η αλβανική αστυνομία κατάφερε να διαλευκάνει τη μεγάλη κλοπή. Αρχηγός της συμμορίας φέρεται ο γνωστός κακοποιός Ιλίρ Κούπα, που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων. Αναζητείται επίσης ο αδελφός του Μάριαν Κόλα, που είχε σκοτωθεί σε καταδίωξη από την Ελληνική Αστυνομία. Η συμμορία κατηγορείται για τουλάχιστον εννέα κλοπές σε Αλβανία και Σκόπια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, η αστυνομία της χώρας κατάφερε να συλλάβει τρία από τα οκτώ μέλη της συμμορίας: τον Agustin Sula, 25 χρονών από Δυρράχιο, που έχει καταδικαστεί και στην Ελλάδα για ένοπλη ληστεία, τον Hajdar Sefa ή (Xaka) από την Κρούγια και τον Julian Qerushi από το χωριό Μποριζάνα της Φούσε – Κρούγια.

Kαταζητούμενοι

Η αστυνομία καταζητεί άλλα τρία μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα τους Dritan Kola από τη Σκόδρα, ο οποίος καταδικάστηκε στην Ελλάδα για ένοπλη ληστεία και είναι αδελφός του Marian Kola που σκοτώθηκε από την ελληνική αστυνομία κατά την καταδίωξή του μετά τη φυγή του από τις φυλακές Τρικάλων. Επίσης αναζητείται ο Saimir Kala από τον νομό Κουρμπίν βόρεια των Τιράνων και ο Fatmir Pjetri, κάτοικος Τιράνων, που καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία στην Ελλάδα. Το έβδομο μέλος της συμμορίας, Artur Tafani, βρήκε τον θάνατο πριν από μερικούς μήνες στα Σκόπια, σε ληστεία.

Τέλος, ο αρχηγός της συμμορίας, ο γνωστός Ιλίρ Κούπα που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων, βρίσκεται από τον Ιανουάριο στη φυλακή, καθώς εκτελεί την ποινή κάθειρξης 8 ετών για παράνομη οπλοφορία.

ΕΘΝΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου