ΤΡΙΚΑΛΑ

Γαλακτοβιομηχανία ρυπαίνει τον Πηνειό!

γαλακτοβιομηχανία-ρυπαίνει-τον-πηνε-144518

Τριτοκοσμικές εικόνες που παρουσιάζουν ωμά τον διαρκή βιασμό της φύσης στην περιοχή μας, φέρνει στο φως ένα βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας trikalaola.gr στην περιοχή του Παραπόταμου Τρικάλων.

Ο αγωγός, που στη φωτογραφία φαίνεται να τρέχει «μπουκωμένος» μέρα μεσημέρι, ξερνάει γαλακτοκομικά λύματα με προκλητική άνεση.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, που συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…τουλάχιστον από έναν αγωγό στον παραπόταμο του Πηνειού, κοντά στο χωριό Παραπόταμος, έβγαιναν εκείνη την ώρα λύματα λευκής απόχρωσης. Και απ’ ότι φαίνεται καθαρά, καθώς τα λύματα αναμιγνύονται με το καθαρό νερό που έρχεται, οι λίγδες που σχηματίστηκαν, έγιναν από επανειλημμένες ρίψεις λυμάτων και δεν έγιναν σε μια μέρα. Και αναρωτιόμαστε τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;…».

Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου, Νίκος Σαλέπης, αφήνει υπονοούμενα και για απειλές που δέχτηκε, σημειώνοντας με νόημα «εμείς δε θα πάμε αμάχητοι, ούτε θα παραδοθούμε στον κάθε παραδόπιστο που καταστρέφει το περιβάλλον των παιδιών μας. Υπάρχει λύση! Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν με όλη μας την ψυχή…»!

Εφ. Ενημέρωση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου