ΤΡΙΚΑΛΑ

Διάλογο για τα Μετέωρα ζητούν οι αναρριχητές

διάλογο-για-τα-μετέωρα-ζητούν-οι-αναρρ-171268

Πρωτοβουλία για την έναρξη ενός διαλόγου (το αυτονόητο δηλαδή) γύρω από το θέμα των δράσεων στην περιοχή των Μετεώρων αναλαμβάνει η νεοσυσταθείσα Προσωρινή Επιτροπή Ελλήνων Αναρριχητών.

Η επιτροπή που έχει δημοσιεύσει ήδη τις θέσεις της και τις διακινεί μέσω του διαδικτύου με τη μορφή ψηφίσματος, ζητά να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος για το θέμα και μέχρι τότε να μην εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τις ζώνες προστασίας.

Όπως αναφέρουν «συνυπάρχουμε αρμονικά με τους μοναχούς εδώ και μισόν αιώνα με τήρηση των συμφωνιών να μην ανεβαίνουμε ποτέ στα έξι βράχια που υπάρχουν ενεργές μονές. Κηρύσσουμε τον απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό του χώρου και της φύσης από τους αναρριχητές και θα συνεχίζουμε να σκαρφαλώνουμε στα Μετέωρα, γιατί αυτό εκφράζει την ανάγκη μας για “προσευχή” με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο που έχει κοινά σημεία με αυτόν των μοναχών αναρριχητών, σεβόμενοι απόλυτα τον αρχαιολογικό, φυσικό, πολιτιστικό και ιερό χώρο των Μετεώρων και τηρώντας την ισχυρή εγκαθιδρυμένη δεοντολογία για την προστασία και διατήρηση του».

Καταλήγοντας ζητούν «να γίνει σοβαρή και πολιτισμένη συζήτηση για το θέμα».

Καιρός είναι…

Εφ. Ενημέρωση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου