ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Αγρότης …παραμιλάει από τον ΕΝΦΙΑ για αγροικία 50 τ.μ

τρίκαλα-αγρότης-παραμιλάει-από-τον-177753

Ο παραλογισμός του Ελληνικού Κράτους σε όλο του το μεγαλείο. 1.400 € ΕΝΦΙΑ για διαμέρισμα 200 τ.μ. στην Εκάλη… 3.900 € για αγροικία 50 τ.μ. σε αγρότη στους… Γόμφους Τρικάλων.

Του κόσμου τα παράλογα τα ζούμε στην Ελλάδα. Με τον ΕΝΦΙΑ στα χωριά των Τρικάλων έχει γίνει «μπάχαλο» καθώς αγροικίες εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη αντικειμενική αξία από σπίτια-φιλέτα σε μεγάλες πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα αγρότη από τους Γόμφους Τρικάλων (… ή άλλως πως Ραψίστα) που καλείται να πληρώσει 3.900 € ΕΝΦΙΑ για αγροικία 50 τ.μ. που βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο 1 στρέμματος.

Στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων (χωριό μερικών δεκάδων κατοίκων) παλιό σπίτι 40 τ.μ. εμφανίζεται με… αντικειμενική αξία 38.000 € (… έναντι 8.000 € πέρυσι!).

Κι όλα αυτά όταν το παράδειγμα που φέρνει το ίδιο το TAXIS αναφέρει πως για ένα διαμέρισμα 200 τ.μ. στην Εκάλη ο ΕΝΦΙΑ είναι μόλις… 1.400 €!!!…

Οι Τρικαλινοί, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, είναι ανάστατοι και μάλιστα ήδη έκανε παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της Ν.Δ., Ηλίας Βλαχογιάννης.

Trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου