ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Παρίστανε τον κυνηγό και μετέφερε ναρκωτικά

τρίκαλα-παρίστανε-τον-κυνηγό-και-μετέ-202660

198 κιλά χασίς συσκευασμένα σε 188 δέματα και τοποθετημένα μέσα σε σάκους, σε κλειστό φορτηγάκι, μετέφερε ένας 43χρονος Τρικαλινός, που παρίστανε τον κυνηγό και συνελήφθη από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και συνοριοφύλακες από την Κόνιτσα.

Ο 43χρονος παρίστανε τον κυνηγό, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες και να κυκλοφορεί ελεύθερα στη περιοχή των συνόρων, από όπου παρέλαβε τα ναρκωτικά.

Σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 198 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 113,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες που περιείχαν 48 φυσίγγια.

Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών. Οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων και της ειδικής ομάδας του τμήματος συνοριακών Κόνιτσας πραγματοποίησαν μία άκρως επικίνδυνη επιχείρηση όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό πριν εκείνος προλάβει να αντιδράσει.

Ο 43χρονος είχε έτοιμο για χρήση ένα όπλο Καλάσνικοφ, γεμισμένο με 48 σφαίρες, αλλά και μία κυνηγετική καραμπίνα. Η ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι αστυνομικοί ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον ίδιο να χρησιμοποιήσει τον οπλισμό του.

Στο αυτοκίνητο τύπου κλούβας, που έφερε ακόμη τα ειδικά κουτιά μεταφοράς σκύλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν διακόσια κιλά χασίς. Επίσης εντοπίστηκε ένα δέμα χασίς τύπου σοκολάτα. Ο 43χρονος κατάγεται από τα Τρίκαλα που φαίνεται ότι αποτελούσαν και τον προορισμό των ναρκωτικών ουσιών.

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου