ΤΡΙΚΑΛΑ

Προσεχώς στο CNN και στο BBC τα Τρίκαλα

προσεχώς-στο-cnn-και-στο-bbc-τα-τρίκαλα-206173

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν συγκεντρώσει τα Τρίκαλα μετά την επιλογή της πόλης μας για να κυκλοφορήσει πιλοτικά το όχημα μαζικής μεταφοράς που κινείται ηλεκτρονικά και δεν διαθέτει οδηγό.

Η πρόταση των Τρικάλων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία για το πιλοτικό πρόγραμμα CityMobil2, μεταξύ 11 ευρωπαικών πόλεων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις που θα τεθεί σε κυκλοφορία το πρώτο όχημα των μετακινήσεων του μέλλοντος.

Όπως είπε ο υπεύθυνος της e-Trikala σήμερα στο ράδιο «ζυγός», τα Τρίκαλα με αυτή την εφαρμογή θα συγκεντρώσουν τα παγκοσμια φώτα της δημοσιότητας, καθώς έχουν δείξει ενδιαφέρον να καλύψουν το θέμα, το CNN και το BBC.

Μετά την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα το γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κου Μιχάλη Παπαδόπουλου, θα φτάσουν στα Τρίκαλα 6 οχήματα-μικρά λεωφορεία, χωρίς οδηγό που θα ακολουθούν αρχικά μια διαδρομή 1,2 χιλιομέτρων, από την κεντρική πλατεία προς το Βαρούσι.

Η χωρητικότητα είναι 11 ατόμων και η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος τα 20 χλμ/ώρα

Για τη φοβία των επιβατών να ανέβουν σε ένα λεωφορειάκι χωρίς οδηγό, ο κ. Ράπτης απάντησε ότι συζητάνε με τους σχεδιαστές του προγράμματος να βάλουν έναν οδηγό που θα κρατά, όχι τιμόνι, αλλά ένα τηλεκοντρόλ!

Το CityMObil2

Συγκεκριμένα, το έργο “CityMobil2” – με πλήρη τίτλο Cities demonstrating cybernetic mobility και επίσημη ιστοσελίδα www.citymobil2.eu (FP7, αριθμός συμβολαίου 314190) – ξεκίνησε επίσημα την 01/09/2012 και έχει διάρκεια 4 έτη.

Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e-Trikala Α.Ε. συμμετέχει το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι 5 εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile).

Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών.

Λόγω της δυσκολίας του έργου, η e-Trikala A.E. συνεργάζεται στενά και με τον έτερο Έλληνα επίσημο εταίρο, το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών”.

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου