ΤΡΙΚΑΛΑ

Απολογήθηκε ο ένας, άφαντος ο άλλος

απολογήθηκε-ο-ένας-άφαντος-ο-άλλος-217825

Άφαντος παραμένει ο άλλοτε προϊστάμενος καταθέσεων της Eurobank (τότε τράπεζα Εργασίας) στο κατάστημα της οδού Κονδύλη, στα Τρίκαλα, ο οποίος εγκαλείται από ομογενή, Τρικαλινής καταγωγής που διατηρεί εστιατόριο σε πόλη της Ολλανδίας, ότι υπεξαίρεσε χρήματα επιταγής, πολλών εκατομμυρίων δραχμών, που προορίζονταν για αποπληρωμή δανείου το οποίο είχε αναληφθεί από την τράπεζα, με σκοπό την αγορά μετοχών στο όνομα του μετανάστη.

Μάλιστα ο τελευταίος, που υπέβαλε την μήνυση τον Ιούνιο του 2013 μέσω των δικηγόρων Πειραιά Πέτρου Μαντούβαλου και Μαρίας Βόγγλη, εξηγεί ότι επειδή δεν μπορούσε να παρακολουθεί το ελληνικό Χρηματιστήριο από την Ολλανδία όπου συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα, είχε εξουσιοδοτήσει, με πληρεξούσιο, τον προϊστάμενο καταθέσεων της τράπεζας, να αγοράζει και να πουλάει μετοχές για λογαριασμό του.

Ο εν λόγω υπάλληλος εκλήθη να απολογηθεί, την περασμένη εβδομάδα, στην ανακρίτρια Τρικάλων, αλλά δεν έδωσε σημεία ζωής, αντιθέτως με άλλο διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας το οποίο παρέστη και απολογήθηκε για ίδια την υπόθεση.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό μέρος απ΄όσα απίθανα συνέβαιναν την εποχή εκείνη στην τράπεζα. Μάλιστα, υποδιευθυντής εκείνης της περιόδου εξηγεί στην δική του απολογία, πως γίνονταν η δουλειά με τα επίδικα δάνεια: «Οι συμβάσεις δανείων συμπληρώνονταν εκ των υστέρων και υπογράφονταν από τα εξουσιοδοτημένα στελέχη της τράπεζας. Όλα τα δάνεια ήταν βραχυπρόθεσμα, δεν υπογράφονταν συμβάσεις, παρέμεναν στον φάκελο μαζί με τα παραστατικά και μόλις έκλεινε ο λογαριασμός, μαζί με τη σύμβαση, πήγαιναν στο αρχείο…»

Μάλιστα επειδή ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για χρηματοδότηση συγγενικού του προσώπου, καρφώνει την Eurobank αναφέροντας ότι παράνομα δάνεια, «δηλαδή για να καλύψουν τρύπες που είχαν δημιουργηθεί στην Χρηματιστηριακή εταιρεία της τράπεζας, πήραν και άλλοι υπάλληλοι του καταστήματος αλλά η διοίκηση της Eurobank δεν τους μήνυσε παρά μόνο κινήθηκε επιλεκτικά εναντίον κάποιων…».

Υπενθυμίζεται ότι για τον προϊστάμενο καταθέσεων της τράπεζας, ο οποίος διαφεύγει, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης…

εφημερίδα «Ενημέρωση»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου