ΤΡΙΚΑΛΑ

Ραδιοταξί εναντίον ταξί για τους ασύρματους

ραδιοταξί-εναντίον-ταξί-για-τους-ασύρ-224350

Στα δικαστήρια οδηγείται η αντιπαράθεση των σωματείων αυτοκινητιστών στην πόλη των τρικάλων, καθώς οι εκπρόσωποι των ραδιοταξί ζητούν να μην χρησιμοποιούν ασυρμάτους τα υπόλοιπα οχήματα.

Tο Radio Taxi της πόλης, με 91 μέλη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να αφαιρεθούν αμέσως οι ασύρματοι από τα υπόλοιπα ταξί που τον χρησιμοποιούν, όπως αναφέρει το thessalianews.

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών των ραδιοταξί Θανάσης Τζιμοράγκας, σημειώνει ότι «είναι παράνομη η λειτουργία των συγκεκριμένων κυρίων, οι οποίοι επιχειρούν να εμφανιστούν ως δεύτερο RadioTaxi στη πόλη, ενώ είναι απλά ΤΑΧΙ. Δεν επιτρέπεται να λειτουργούν με ασύρματο, την ώρα που δεν έχουν ούτε τηλεφωνικό κέντρο, ούτε πληρούν τις απαραίτητες, από το Νόμο, προϋποθέσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι για να ιδρυθεί δεύτερο Σωματείο RadioTaxi θα πρέπει να συμπληρώνουν τον αριθμό 30% του συνόλου του στόλου της πόλης και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς είναι μόλις 10 ΤΑΧΙ. Εμείς προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και ζητάμε τα αυτονόητα, την εφαρμογή του Νόμου. Είμαστε δε υποχρεωμένοι, εφόσον το επιθυμούν να τους εντάξουμε στο Σωματείο μας, αλλά αυτοί στήνουν το δικό τους καπετανάτο, αψηφώντας νόμους και κανόνες».

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που αναμένεται να αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες περιπτώσεις ειδικά σε περιφερειακές πόλεις ανά την Επικράτεια, πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί την επόμενη Τρίτη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου