ΤΡΙΚΑΛΑ

Διεθνής καμπάνια για να σωθεί η τίγρης

διεθνής-καμπάνια-για-να-σωθεί-η-τίγρης-454767

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή κίνηση σωτηρίας για την μοναδική τίγρη που απέμεινε στο ζωολογικό κήπο των Τρικάλων.

Ο Φοίβος είναι μία τίγρης που κατασχέθηκε από ένα περιοδεύον τσίρκο το 2001 και από τότε ζει στα Τρίκαλα, μαζί με την Αθηνά (τη σύντροφό του) η οποία πέθανε πριν από λίγους μήνες.

Η τίγρης πάσχει από δυσπλασία του ισχίου, χρήζει χειρουργικής επέμβασης και πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσει όσο αντέξει.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zoosos.gr που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ζώων ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του τέως Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GreekAnimalsWelfareFund– GAWF), νυν Αnimal Αction, David Barnes, γνωστός για την δράση του στη διάσωση πιθήκων, μεγάλων γατών και άλλων άγριων ζώων που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε την συγκέντρωση χρημάτων για να μεταφερθεί ο Φοίβος στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Το κόστος γι’ αυτό το ταξίδι φτάνει τις 13.700 ευρώ και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την μεταφορά του στις Η.Π.Α. μπορούν να επικοινωνήσουν διαδικτυακά στον σύνδεσμο: www.justgiving.com

Εφ. Ενημέρωση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου