ΤΡΙΚΑΛΑ

Ολοκληρώνεται το ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων

ολοκληρώνεται-το-ποδηλατοδρόμιο-τρι-466317

Μετά από αρκετά χρόνια που το ποδηλατοδρόμιο των τρικάλων ρήμαζε και καταστρέφονταν από την αχρησία, η ολοκληρωσή του φαίνεται να μπάινει στην τελική ευθεία, καθώς θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Θεσσαλίας.

Οπως δηλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός “Σήμερα εντάξαμε ένα άλλο αθλητικό έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την κατασκευή αλλά και την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρομίου, που βρίσκεται δίπλα στα ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Ένα έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, να ευχαριστήσω τον συντοπίτη Γραμματέα Γιώργο Γιαννούση για τη βοήθεια, στήριξη, αλλά και την ανταπόκριση. Το έργο αυτό αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται και δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχει άλλο ποδηλατοδρόμιο στην Κεντρική Ελλάδα και έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να το λύσουμε και να μην δημιουργείται ούτε περιβαλλοντική ρύπανση από ένα κουφάρι που βρίσκεται εκεί. Εμείς με τις 400.000 ευρώ θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε και να το κάνουμε λειτουργικό ούτως ώστε να γίνονται αγώνες εδώ και να είναι μια προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία.

Θα ήθελα να πω ότι ξεμπλοκάραμε με τη βοήθεια όλων και του Υπουργείου πάνω από όλα δυο μεγάλα έργα εδώ. Το Κλειστό Γυμναστήριο και το ποδηλατοδρόμιο. Έχουμε δύο καινούρια έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. που επανακινούνται, μιας και είχαν σταματήσει το 2004 γιατί δεν υπήρχε χρηματοδότηση. Είναι μεγάλης αξίας τα έργα αυτά διότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή, αλλά και δημιουργούν θέσεις εργασίας και χρήματα στην πραγματική οικονομία”.

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου