ΤΡΙΚΑΛΑ

Κατασκευή Γηροκομείου στην Καλαμπάκα

κατασκευή-γηροκομείου-στην-καλαμπάκ-467936

Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων θα αποκτήσει η περιοχή της Καλαμπάκας, καθώς η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων προχωρά στη δημιουργία γηροκομείου.

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που έχει προυπολογισμό 3,070.000 ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ενώπιον του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

Πρόκειται για το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με τίτλο «Κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα Τρικάλων-Κατασκευή κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου»με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και κύριο του έργου την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ανάδοχος του έργου στη σχετική δημοπρασία αναδείχθηκε η εταιρεία «ΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» με έκπτωση 51,13 %.

Η μονάδα φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων θα διαθέτει 21 κλίνες και περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου σε οικόπεδο 4.354 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας και το οποίο είναι δωρεά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ.

Το κτίριο θα αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι ένα (21) κλίνες (δέκα (10) δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου