ΤΡΙΚΑΛΑ

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών στα Τρίκαλα

εγκαινιάστηκε-το-κέντρο-υποστήριξης-479322

Τα εγκαίνια της νέας δομής του Δημου Τρικκαίων που αφορά την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Ε ΚΑΠΗ Τρικάλων, όπου και λειτουργεί το εν λόγω κέντρο.

Τα εγκαίνια έγιναν από τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, ενώ δεν ήρθε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεων. Γρηγοράκος, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων , στελεχώνεται από: Κοινωνικό λειτουργό, Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο και Νομικό.

Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική, ψυχολογική συναισθηματική ,λεκτική, οικονομική σεξουαλική παρενόχληση βιασμό ή απόπειρα βιασμού εμπορία και διακίνηση [trafficking],κ.α.), όπως:

  • Ψυχοκοινωνική στήριξη, (εξειδικευμένη συμβουλευτική των γυναικών θυμάτων).
  • υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας ,που θα γίνουν σε συνεργασία με άλλους φορείς της πολιτείας (π.χ. ΟΑΕΔ, Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων κλπ.)
  • Υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης για δικαιώματα των θυμάτων, τη σχετική νομοθεσία, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή καταγγελίας, μήνυσης κλπ., συμβουλευτική και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Παραπομπή ή συνοδεία των ωφελούμενων γυναικών, όποτε αυτό απαιτείται, σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ,στο δικαστήριο, νοσοκομείο, σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, σε φορείς κοινωνικής πολιτικής, σε φορείς απασχόλησης, σε φορείς φύλαξης και υποστήριξης παιδιών κλπ.
  • Ενημέρωση για προνοιακά ή άλλα επιδόματα

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου