ΤΡΙΚΑΛΑ

Κινδυνεύουν με κατάσχεση 1.500 Τρικαλινοί από το Δήμο Τρικκαίων!

κινδυνεύουν-με-κατάσχεση-1-500-τρικαλινο-518907

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων βρίσκονται περίπου 1. 500 Τρικαλινοί, οι οποίοι οφείλουν διάφορα χρηματικά ποσά στο Δήμο Τρικκαίων από το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay, το θέμα απασχόλησε την Οικονομική επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Αρκετοί από τους προαναφερόμενους οφειλέτες είναι καταστηματάρχες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι οποίοι ενώ εισέπραξαν το τέλος παρεπιδημούντων (2%) δεν το απέδωσαν όπως προέβλεπε ο νόμος στο Δήμο.

Στη συνεδρίαση υπήρξε μεγάλη ένταση από όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Όμως επειδή με βάση το νομικό πλαίσιο υπήρχε ο κίνδυνος να πάνε κατηγορούμενοι ο δήμαρχος, Χρ. Λάππας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο διευθυντής και ο ταμίας της Οικονομικής Υπηρεσίας αλλά και όλα τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ψήφισε παρών ο Γ. Καίκης, να γίνει δεκτή η εισήγηση της υπηρεσίας και να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία στις Τράπεζες οι οποίες και μπορούν να προβούν άμεσα σε αναγκαστική κατάσχεση σε βάρος των οφειλετών.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι οφειλέτες είναι να πάνε δικαστικά ώστε να διεκδικήσουν την απάλειψη των υπέρογκων προσαυξήσεων επί των οφειλ’ών τους που αγγίζουν συνολικά τα 900.000 ευρώ

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου