ΤΡΙΚΑΛΑ

51 περιπτώσεις παράνομων προνοιακών επιδομάτων στα Τρίκαλα

51-περιπτώσεις-παράνομων-προνοιακών-επ-521992

Σε 51 ανέρχονται οι περιπτώσεις καταβολής προνοιακών επιδομάτων (αναπηρίας) σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν με βάση τοπ νόμο.

Πρόκειται για περιπτώσεις που ο δικαιούχος απεβίωσε αλλά η σύζυγός ή ο σύζυγος που εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος δεν δήγλωσε τον θάνατο και συνέχιζε να εισπράττει το επίδομα.

Επίσης άλλες περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους που ενώ έπαιρναν προνοιακό επίδομα, παράλληλα λάμβαναν και σύνταξη, ενώ κάποιοι ασκούσαν επαγγελματική δραστηριότητα αλλά είχαν «ξεχάσει» να το δηλώσουν και συνέχιζαν να λαμβάνουν το επίδομα.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση, στις 2 το μεσημέρι, όπου ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση (οι σύμβουλοι της «Λαικής Συσπείρωσης» και του «Φυσάει Κόντρα ψήφισαν παρών), να καταλογιστούν τα ποσά στα άτομα που παρανόμως λάμβαναν τα προνοιακά επιδόματα.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα αποστείλει τις βεβαιωθείσες οφειλές στην Εφορία οποία θα ενεργοποιήσει τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξή τους.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιστραφούν τα χρήματα θα τοκίζονται και θα κινηθούν και οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης μέσω κατασχέσεων κλπ

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου