ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: εξάθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε κοσμήματα και τα πωλούσε σε ενεχυροδανειστήρια

τρίκαλα-εξάθρωση-σπείρας-που-πλαστογ-531065

Καλά οργανωμένη, με συγκροτημένη δομή και διακριτούς ρόλους, δρούσε 4μελής σπείρα που είχε καταφέρει να εξαπατήσει ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού σε όλη την χώρα.

Είχε «εγκέφαλο» και τρεις «πωλητές» που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, κατασκεύαζαν ως χρυσά ψεύτικα κοσμήματα με τρόπο που δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν τα μηχανήματα των καταστημάτων αγοράς χρυσού και με τον τρόπο αυτό είχαν καταφέρει να αποσπάσουν ποσό περίπου 277.000 ευρώ.
Οι πωλητές της σπείρας, ήταν άτομα υπεράνω υποψίας και δρούσαν σε όλη την χώρας από τον προηγούμενο Μάϊο μέχρι την σύλληψη τους.

Η εξάρθρωση της σπείρας με την σύλληψη 3 Ελλήνων ηλικίας 50, 51 και 55 ετών και ενός 37χρονου Αλβανού ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα μετακίνησής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.385 ευρώ, 24 βέρες, 5 αλυσίδες λαιμού, 10 αλυσίδες χειρός, 7 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι, τιμολόγια και σημειώσεις που αποδεικνύουν την πανελλαδική «δράση» τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου