ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: «Κουτσουρεμένος» τελικά ο Ε65

τρίκαλα-κουτσουρεμένος-τελικά-ο-ε65-561547

Θα μοιάζει περισσότερο με τοπικό δρόμο χωρίς πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο

«Κουτσουρεμένος» ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος έτσι όπως σχεδιάζεται τελικά να γίνει θα θυμίζει… τοπικό, οδικό, δίκτυο, χωρίς πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ακόμη και η κατασκευή των 80 χλμ. τα οποία εξήγγειλε η Κυβέρνηση) είναι στον αέρα.

Η λύση των… 80 χλμ. που προκρίνεται, από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην περιοχή, αφού και τις στροφές της Αγίας Αικατερίνης θα περνάμε για να βγούμε στον αυτοκινητόδρομο και για να… βγούμε Εγνατία, θα πρέπει να ταλαιπωρούμαστε με τις στροφές προς Γρεβενά ή Παναγία.

Ο Ε-65 σχεδιάστηκε για να ενώσει την Εγνατία με τον ΠΑΘΕ.

Θα διέσχιζε την Δυτική Φθιώτιδα και μετά μέσω Δομοκού θα περνούσε από Καρδίτσα, θα έφτανε σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα και θα ολοκλήρωνε σε σύνδεση με την Εγνατία Οδό στο ύψος της Παναγιάς Γρεβενών.

Πριν από ένα χρόνο αποφασίστηκε πως για να γίνουν τα έργα έπρεπε να υπάρξει ένα κούρεμα για να μπορέσουν να «σωθούν» οι δρόμοι και να ολοκληρωθούν.

Από αυτό το κούρεμα ο Ε65 κυριολεκτικά ακρωτηριάστηκε. Έτσι έχασε το νότιο άκρο του από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα και το βόρειο άκρο του, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία.

Είναι δεδομένο πως έτσι ο Ε65 οδηγείται σε μαρασμό καθώς ήδη κατασκευάζεται παράλληλα η νέα εθνική οδός Καρδίτσης-Ν. Μοναστηρίου και… θα είναι προφανώς προτιμότερο να κινηθεί κανείς από τον «παλιό» δρόμο, παρά τον Ε-65. Δυστυχώς…

trikalavoice.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου