ΤΡΙΚΑΛΑ

Κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Κ.Υ. Φαρκαδόνας

κινητοποιήσεις-για-να-μην-κλείσει-το-κ-561746

Την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας εξέφρασαν εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι των χωριών της περιοχής με παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Κέντρου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία.

της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φαρκαδόνας. Η κινητοποίηση είχε το χαρακτήρα επείγουσας ενημέρωσης και χτυπήματος συναγερμού στα λαϊκά στρώματα της περιοχής και συνεχίστηκε με εξόρμηση –μοίρασμα ανακοίνωσης τόσο στους ασθενείς ,στους εργαζόμενους του κέντρου υγείας, του δημαρχείου και στα καταστήματα στην αγορά της Φαρκαδόνας.. Την πρωτοβουλία στήριξε το ΠΑΜΕ με εκπροσώπους του από την Γραμματεία Τρικάλων και τον κλάδο των υγειονομικών , η Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας & περιχώρων , το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Τρικάλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» ,ο Σύλλογος Γυναικών νομού Τρικάλων.
Στην κινητοποίηση σύντομες ομιλίες απεύθυναν στους συγκεντρωμένους εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φαρκαδόνα ο Θωμάς Μπαντής εργατοαγρότης, ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας & περιχώρων Ξάνθος Νάτσινας , ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Τρικάλων Ηλίας Ζωγράφος , καθώς και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγειονομικών. Επίσης , στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και εργαζόμενοι του κέντρου υγείας , ενώ οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν και τον διευθυντή του κέντρου υγείας κ. Σακκελλαρίου , ο οποίος αφού υποδέχτηκε θετικά την πρωτοβουλία τους αναφέρθηκε ότι δεν έχει ακόμη επίσημη πληροφόρηση για τις κυοφορούμενες αλλαγές και συγκεκριμένα για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και στη συζήτηση που έγινε με το υγειονομικό προσωπικό τονίστηκε η ανάγκη για συμμαχία των εργαζομένων του κλάδου με τους άλλους εργαζόμενους , τους βιοπαλαιστές των χωριών ενάντια στην κατάργηση δημόσιων δομών υγείας , στη διαθεσιμότητα υγειονομικών υπαλλήλων , στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας που προωθείται με τη λεγόμενη «αναδιάρθρωση» στο χώρο.

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν η συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων τονίζονταν:

«Οι σχεδιαζόμενες «αναδιαρθρώσεις» και ο «εξορθολογισμός» , αφού στέρησαν μια σειρά από αναγκαίες υπηρεσίες από τη Φαρκαδόνα ( ΙΚΑ, ΔΟΥ, σχολεία ) , θα ξεθεμελιώσουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη του λαού που ζει στα χωριά του δήμου μας. Θα στείλουν και τους δημότες της Φαρκαδόνας να αναζητήσουν έστω και την πρωτοβάθμια περίθαλψη ,όχι μόνο στα διάφορα σημεία του ορίζοντα , αλλά και σε πόρτες που για ν’ ανοίξουν πρέπει πρώτα να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους. Την ίδια ώρα που ξεκληρίζουν και τους εναπομείναντες φτωχομεσαίους αγρότες των χωριών μας με τη νέα ΚΑΠ και τη φορολόγηση ,την ώρα που μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς χωραφιών, ακόμα και της πρώτης κατοικία, την ώρα που έχουν αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, την ώρα που οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι & ΕΒΕ δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ και μένουν με ασφράγιστα βιβλιάρια και χωρίς περίθαλψη, την ώρα που οι συνταξιούχοι των χωριών μας δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους. Τη στιγμή που στο δήμο μας βάζουν λουκέτο ή είναι στα πρόθυρα μια σειρά παιδικών σταθμών(Ζάρκου, Οιχαλίας, Γριζάνου). Την ίδια ώρα, όμως, και στην ευρύτερη περιοχή μας, τα ιδιωτικά διαγνωστικά , κλινικές και κέντρα αποκατάστασης ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια , αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι Υγείας αυξάνουν τα κέρδη τους

Πρόκειται για καλά μελετημένη απόφαση της συγκυβέρνησης που συμβαδίζει και εξυπηρετεί την πάγια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας να μειώνει τις κρατικές δαπάνες και δομές για την Υγεία αφήνοντας περισσότερο «χώρο» και κονδύλια διαθέσιμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να κερδοσκοπήσουν ακόμη περισσότερο και σ’ αυτό το χώρο. Αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών ως “κόστος” από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος και να το φορτωθούν οι ίδιες, προσθέτοντας τζίρο στους επιχειρηματίες του χώρου. Αυτά έχουν ολέθριες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, το λαϊκό εισόδημα και την υγεία του λαού, μιας και όποιος δεν έχει οικονομική δυνατότητα πεθαίνει…

Με τις εφαρμοζόμενες αλλά και τις δρομολογημένες πολιτικές, οι δημόσιες δομές, ακόμα και όσα δεν κλείνουν, οδηγούνται να λειτουργούν ως αυτοτελείς μονάδες, σαν επιχειρήσεις με «έσοδα – έξοδα», με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών. Γι’ αυτό αυξάνουν τη συμμετοχή για τα φάρμακα και τα νοσήλια, βάζουν χαράτσι 25 ευρώ σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, 5€ για κάθε εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 1€ για κάθε εκτέλεση συνταγής στα φαρμακεία, καταργούν Κ. Υ. , ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κλινικές και νοσοκομειακά κρεβάτια.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Φαρκαδόνας

Διεκδικούμε:

Κέντρο Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που θα έχουν στόχο την πρόληψη των κινδύνων, την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας και την παρακολούθηση της πορείας των χρόνιων νοσημάτων και αναπηριών. Που με ευθύνη του Κέντρου Υγείας και όχι ατομική να οργανώνονται και να εφαρμόζονται συστηματικά προγράμματα. Με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς εργασίας, οικογενειακούς γιατρούς κλπ), με νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό.

Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να εξοπλιστεί με επάρκεια το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και τα περιφερειακά ιατρεία.. Να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά και πλήρως από το κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών.

  • Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Ενιαίο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βαρβαρότητα των μέτρων και πολι Κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Κ.Υ. Φαρκαδόνας

trikalaola.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου