ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική διάκριση για το Π.Θ.

τιμητική-διάκριση-για-το-π-θ-769926

Η απονομή του DS Label (Diploma Supplement) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 2013. Η απονομή αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για το πανεπιστήμιο, καθώς πιστοποιεί την ορθή χορήγηση του Παραρτήματος Διπλώματος από το Π.Θ. και αποτελεί ένδειξη ποιότητας και διαφάνειας.

Το Παράρτημα Διπλώματος (DS) είναι ένα επεξηγηματικό έγγραφο, το οποίο συνοδεύει ένα πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Παρέχει μια τυποποιημένη περιγραφή της φύσης, του επιπέδου, του περιεχομένου και του γενικού πλαισίου των σπουδών που ακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς ο απόφοιτος. Χορηγείται σε κάθε απόφοιτο (πρώτου ή δεύτερου κύκλου) σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά). Δεν υποκαθιστά τον τίτλο σπουδών, αλλά επισυνάπτεται σε αυτόν.

Η ιδιαίτερη αξία του Παραρτήματος Διπλώματος έγκειται στα:

– παρέχει διαφάνεια

– διευκολύνει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων σπουδών που χορηγούν τα Ιδρύματα

– συμβάλλει στην «αναγνωρισιμότητα» του Ιδρύματος

– συμβάλλει στη «συγκρισιμότητα» των πτυχίων και

– συντελεί στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επιστημονική ημερίδα

Σήμερα Πέμπτη, στις 13:00-17:00, στο μικρό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στον 1ο όροφο του Κτηρίου Φυτόκου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο του μαθήματος «Εξέλιξη» του ΠΜΣ του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις εισηγήσεις: «Δαρβινισμός και φυσική επιλογή: Η εξέλιξη των παρανοήσεων» από τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόπουλο, Καθηγητή Τμήματος Βιολογίας, ΑΠΘ και «Φυλοεπιλογή και εξέλιξη των αναπαραγωγικών χαρακτήρων στα ζώα» από την κ. Αλεξάνδρα Στάικου, Αν. καθηγήτρια, Τμήματος Βιολογίας, ΑΠΘ. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σε Εργαστήριο Κατασκευών

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της Ομάδας [Κ]-ατασκευών συμμετέχει για πρώτη φορά στο Εργαστήριο Κατασκευών «Les Defis du Bois» («Οι Προκλήσεις του Ξύλου»), 30 Μαϊου-6 Ιουνίου 2013, που διοργανώνεται στη Γαλλία (Nancy) κάθε Μάιο, συγκεντρώνοντας σπουδαστές από όλο τον κόσμο, με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση κατασκευών από ξύλο σε πραγματική κλίμακα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν στις τεχνικές προκλήσεις και να αναδείξουν τις αρχιτεκτονικές δυνατότητες του ξύλου, μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις και άρτιες κατασκευές – παραλλαγές πάνω σε ένα κοινό θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου