ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση Υπουργού για άμεση πρόσληψη πέντε γιατρών

δέσμευση-υπουργού-για-άμεση-πρόσληψη-769978

Την δέσμευση ότι θα προσληφθούν μέσα σε ένα μήνα πέντε γιατροί ειδικοτήτων –πέραν των άλλων πέντε επικουρικών η πρόσληψη των οποίων έχει εγκριθεί- στο Νοσοκομείο Βόλου απέσπασε η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέτα Μακρή στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Βόλου με επιστολή του στον Υπουργό εκφράζει την έντονη ανησυχία για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η δήλωση της βουλευτού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Χρυσοβελώνη.

Ειδικότερα:
Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, μεταφέρει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο του Βόλου εξυπηρετεί όχι μόνο τους μονίμους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας, αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με δεδομένη την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής (Βόλος, Πήλιο, νησιά των Βορείων Σποράδων κλπ).

Ο δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει άμεση, προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση όλων των οργανικών μονάδων του Νοσοκομείου Βόλου. «Σε διαφορετική περίπτωση», όπως συγκεκριμένα αναφέρει απευθυνόμενος στον κ. Λυκουρέντζο, «να γνωρίζετε ότι όχι μόνο το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της στο σύνολό τους, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν σθεναρά το δικαίωμα στην υγεία, ως δημόσιο αγαθό».

Στο μεταξύ με χθεσινή δελτίο Τύπου η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μακρή αναφέρεται στην συνάντησή της με τον Υπουργό Υγείας. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο Υπουργός έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων στο Νοσοκομείο.

Ειδικότερα στο δελτίο της βουλευτού αναφέρονται τα ακόλουθα:

Την Τετάρτη –χθες το μεσημέρι- συναντήθηκε η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αν. Λυκουρέντζο. Η κα. Μακρή ενημέρωσε τον υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μετά την ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας, κρίνοντας ότι τα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου επικουρικών ιατρών των εξής ειδικοτήτων: γαστερεντολόγος, νεφρολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος και ουρολόγος. Ειδικότερα, ο ουρολόγος, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας την κα Μακρή, θα προσληφθεί είτε μέσω της διαδικασίας πρόσληψης των επικουρικών ιατρών είτε μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από τις ήδη προκηρυχθείσες θέσεις. Η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και η πρόσληψη των ιατρών αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο σε ένα μήνα. Διευκρινίζεται ότι οι ιατροί των ειδικοτήτων που προαναφέρθηκαν είναι επιπλέον των εγκριθέντων, ήδη, πέντε επικουρικών ιατρών, άρα διπλασιάζεται ο αριθμός των ιατρών που θα απασχοληθούν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επιπροσθέτως, έχει γίνει ήδη δεκτό το αίτημα της ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την πρόσληψη 4 νοσηλευτών (ΤΕ Νοσηλευτικής) καθώς, επίσης, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στον ΑΣΕΠ η πρόσληψη 11 συνολικά ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών), η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κρίνει ότι αυτά έχουν αντιμετωπισθεί επαρκώς και ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων του και η λειτουργία του θα συνεχισθούν, χωρίς προβλήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου