ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στο Φυτόκο

πλήθος-κόσμου-στο-φυτόκο-770080

Πολλοί πιστοί από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια συμμετείχαν με κατάνυξη στις λατρευτικές ακολουθίες και την ευλαβή παράδοση πολλών δεκαετιών, που είναι συνδεδεμένη με την εορτή της Μεσοπεντηκοστής και συνεχίστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου.

Πρόκειται για την λιτανευτική μεταφορά της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Γερασίμου του Νέου, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσης στο Φυτόκο.

Τα ιερά τιμαλφή της Τοπικής μας Εκκλησίας μετέφεραν, την παραμονή της εορτής μέσα από το δάσος και τους αγρούς, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, συνοδευόμενος από Κληρικούς και ευλαβείς πιστούς και τα υποδέχθηκε επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλήθος Κληρικών και προσκυνητών, που κατέκλυσαν τον Ναό και τον χώρο του προαυλίου.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του Ναού και επί ευπρεπισμένης εξέδρας τελέστηκε η αρτοκλασία. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος μίλησε επικαίρως στο πλήθος των πιστών και αναφέρθηκε στην χαρά που πηγάζει για την ζωή των Χριστιανών από το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, «που είναι η πηγή της δυνάμεως και της ελπίδος μας». Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «είναι η ώρα του Χριστού, η ώρα της Εκκλησίας τούτη την εποχή. Οι άνθρωποι απελπίστηκαν από τα ανθρώπινα, έχασαν τη δύναμη που είχαν και αντλούσαν από την τεχνολογία και την επιστήμη».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε παράλληλα ότι «είναι η ώρα να δώσουμε νερό γάργαρο στις ψυχές των ανθρώπων και σας καλώ όλους να γίνετε μάρτυρες της Αναστάσεως, καλώ όλους σας την εορτή που έρχεται της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής να γευτούμε την χαρά της παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας, στους λόγους μας, στις πράξεις μας, στην οικογένειά μας, στο περιβάλλον μας, στην κοινωνία μας. Είναι η μόνη οδός, είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα αδιέξοδα, είναι η οδός της σωτηρίας και της λυτρώσεως…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου