ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές το πρώτο τρίμηνο 2013 για την ΑΓΕΤ

ζημιές-το-πρώτο-τρίμηνο-2013-για-την-αγετ-770112

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής ανακοίνωσε χθες πωλήσεις ύψους 50,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξημένες κατά 15,1%, σε σύγκριση με 43,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε ζημιές 101,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 16,0 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Εταιρίας ΑΓΕΤ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε ζημιές 98,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 13,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο Όμιλος παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 86,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 23,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αντίστοιχα το πρώτο τρίμηνο του έτους η Εταιρία παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 82,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 19,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τα αποτελέσματα της Εταιρίας ΑΓΕΤ Ηρακλής το πρώτο τρίμηνο του 2013 επηρεάστηκαν σημαντικά από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής τσιμέντου, που έχει ως στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, της πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας, τη στήριξη της βιωσιμότητας της Εταιρίας και τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Μάλιστα σε συνέχεια της οριστικής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, η Εταιρία προέβη σε πλήρη απομείωση των περιουσιακών στοιχείων του εργοστασίου και σε συναφείς προβλέψεις. Η συνολική μετά αναβαλλόμενων φόρων εφ’ άπαξ επίδραση, που προκύπτει από την αναδιάρθρωση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας και κατ’ επέκταση του Ομίλου ανέρχεται σε 69,5 εκατ. ευρώ.

Η βαθιά ύφεση στην εσωτερική αγορά της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η αναστολή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής συνεχίστηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες της πτώσης της εγχώριας αγοράς τόσο ο Όμιλος όσο και η Εταιρία, συνέχισαν και ενέτειναν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, η αύξηση του κύκλου εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση των εξαγωγών. Παράλληλα, στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ο Όμιλος και η Εταιρία συνέχισαν την υλοποίηση μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου