ΤΟΠΙΚΑ

Διαφωνούν και αποχωρούν…

διαφωνούν-και-αποχωρούν-770118

Προς υπογραφή από τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας κείμενο-δήλωση, καλώντας τους να το καταθέσουν στη συνεδρίαση που αφορά θέματα υπηρεσιακών μεταβολών και με τη στάση τους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σύνταξη των πινάκων υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων.

«Διαφωνώ με τη λογική συγκρότησης των πινάκων, καταγγέλλω τη διαδικασία και αποχωρώ», θα καταλήγει η δήλωση των αιρετών, εφόσον υπογραφεί και κατατεθεί στο ΠΥΣΔΕ, με εκτενές σκεπτικό της διαφωνίας να προηγείται.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του κειμένου-δήλωση, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μετακινήσεις και απολύσεις.

Προσθέτει ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου που ξεκίνησε με καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, περικοπές των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία και στοχεύει στη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Στη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν οι αιρετοί εκπρόσωποι στο Υ.Σ. αναφέρεται ότι η διαδικασία με την οποία καλούνται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, στηρίζεται στο ΠΔ 50/96 το οποίο ορίζει σαφώς ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

Η εγκύκλιος, στις 26/4/2013, ζητούσε καταχώρηση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών αυξημένο κατά 2 ώρες, ενώ δεν είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος. Ο νέος νόμος πήρε ΦΕΚ στις 9/5/13 και το συνδικαλιστικό κίνημα ζητάει την κατάργησή του, αναφέρεται στην προς υπογραφή από τους αιρετούς δήλωση.

«Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία και με όσα ορίζει το ΠΔ 50/96 άρθρο 4, ήταν να υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας και τις ώρες της ομάδας σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα.

Επίσης, ο υπολογισμός των κενών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος για τη σχολική χρονιά 2013-2014 από τη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαγγέλλει ότι, μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα φέρει νέο νόμο για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο και δεν είναι γνωστές οι αλλαγές που αυτό θα επιφέρει σε μαθήματα, τμήματα, σχολεία και ειδικότητες», αναφέρεται στη δήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου