ΤΟΠΙΚΑ

Οποιος φεύγει…. «χηρεύει» και το Τμήμα!

οποιος-φεύγει-χηρεύει-και-το-τμήμ-770138

Οταν κλείνει μία πόρτα πίσω… δεν ανοίγει άλλη. Αυτό ισχύει περίτρανα στην περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς όπου αποχώρησαν γιατροί δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως ενδοκρινολόγων, πλέον οι ασφαλισμένοι που είχαν μία «σειρά» και εξετάζονταν στο Νοσοκομείο Βόλου έχουν επιστρέψει είτε στο ΙΚΑ είτε μέσω του ΕΟΠΥΥ όταν υπάρχουν ραντεβού, προγραμματίζουν εξετάσεις και θεραπείες.

Το Ενδοκρινολογικό ιατρείο έκλεισε μετά την αποχώρηση της κ. Κάσση το 2010.

Οι διαδικασίες προκήρυξης θέσεων ενδοκρινολόγων όμως δεν προχώρησαν ποτέ.

Έτσι οι 7.500 ασθενείς με διαβήτη, παχυσαρκία, θυρεοειδή, οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι αναγκασμένοι να στρέφονται σε ιδιώτες ενδοκρινολόγους αλλά και σε γιατρούς αυτής της ειδικότητας που εργάζονται σε άλλα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο είχε προκηρύξει δύο θέσεις ενδοκρινολόγου για το «Αχιλλοπούλειο» αλλά οι διαδικασίες «πάγωσαν», υποβλήθηκε νέο αίτημα προς το Υπουργείο για να επιτρέψει κατ’ εξαίρεση την προκήρυξη τουλάχιστον της μιας από τις δύο θέσεις ενδοκρινολόγου για το Νοσοκομείο, όλες όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που αποχώρησε η ενδοκρινολόγος και το τμήμα ακόμη δεν έχει επαναλειτουργήσει.

Το ίδιο ισχύει και με το πνευμονολογικό τμήμα. Αποχώρησε πριν από ενάμιση χρόνο ο πνευμονολόγος και ακόμη νέα πρόσληψη δεν έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Την ίδια ώρα και στις υπόλοιπες ειδικότητες η κατάσταση είναι τραγική και η έλλειψη γιατρών προκαλεί συνεχόμενα «μπλακ άουτ». Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στηρίζεται καθαρά πλέον στο φιλότιμο των γιατρών.

Τις περισσότερες ημέρες η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων λόγω της πληθώρας των ραντεβού επιμηκύνεται μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι.

Αύριο Παρασκευή στη 1.30 μετά το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συγκεντρωθούν σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών, προκειμένου για μία ακόμη φορά να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν δραστικές αποφάσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου