ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα ευρώ το τ.μ. για ομπρελοκαθίσματα

δέκα-ευρώ-το-τ-μ-για-ομπρελοκαθίσματα-770143

Σε αναπροσαρμογή του τέλους ανά τ.μ. που ζητά ο Δήμος για ομπρελοκαθίσματα κατά μήκος της παραλίας προχώρησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Ηλία Ξηρακιά αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως το σχετικό τέλος στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Βόλου του ενιαίου Δήμου αναπροσαρμοστεί από 22 ευρώ το τ.μ. στα 12 ευρώ το τ.μ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ξηρακιάς, η μείωση του τέλους αφορά στις παραλίες του Αναύρου, των Αλυκών (πλην της πλαζ), του Σωρού και του Αγίου Στεφάνου.

Ο κ. Ξηρακιάς σημείωσε επίσης ότι στις υπόλοιπες πολυσύχναστες παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες ισχύουν τα παρακάτω τέλη:

Στην Αρτέμιδα πέντε ευρώ το τ.μ.,

στην Αγριά 10 ευρώ,

στη Νέα Αγχίαλο 10 ευρώ και

στην Αισωνία επίσης 10 ευρώ.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νατάσσα Οικονόμου διευκρίνισε ότι όταν κάποιος καταστηματάρχης θέλει να τοποθετήσει ομπρελοκαθίσματα στο τμήμα της παραλίας που εκτείνεται μπροστά από το κατάστημά του θα πρέπει να καταβάλει τα παραπάνω τέλη στο Δήμο.

Ο επιχειρηματίας, όπως είπε, μπορεί να αποσβέσει το τίμημα που καταβάλλει είτε με επιβάρυνση των πελατών του που κάνουν χρήση των ομπρελοκαθισμάτων, είτε να τα τοποθετήσει προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν ως δέλεαρ για την προσέλκυση πελατών στο κατάστημά του.

Η πρώην Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση καθώς μέχρι πέρυσι ο Δήμος Βόλου προχωρούσε στην τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες χωρίς καμία επιβάρυνση για τους λουόμενους, ωστόσο από τους τελευταίους υπήρχαν, όπως πρόσθεσε, πολλές καταγγελίες ότι οι καταστηματάρχες απαιτούσαν όπως σε αντάλλαγμα για τη χρήση των ομπρελοκαθισμάτων προμηθευτούν κάποια από τα προσφερόμενα από το κατάστημά τους είδη (αναψυκτικά, καφέ, κ.α.).

Η κ. Οικονόμου σημείωσε ακόμη ότι η απόφαση για τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων με ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Βόλου το 2007 και έκτοτε, όπως είπε, άλλοι ήταν συνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο και άλλοι όχι.

Τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή κ.κ. Μουλάς, Ζάχος, Ιγγλέσης, Νομικός και Κουφογιώργος δεν συμφώνησαν με την πρόταση της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η αντίστοιχη επιβάρυνση για τον επιχειρηματία που έχει εκμισθώσει την πλαζ των Αλυκών είναι πολύ μικρότερη, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τα ξενοδοχεία και οι πλαζ εξαιρούνται, αντέτεινε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, χωρίς ωστόσο οι ισχυρισμοί του να γίνουν αποδεκτοί, επιμένοντας ότι το τέλος κατάληψης για ομπρελοκαθίσματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο των Αλυκών, εκτός της πλαζ, είναι πολύ υψηλό.

Σημειώνεται πως στο τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ερωτηθείς σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Ξηρακιάς ανέφερε πως σήμερα ή αύριο υπογράφεται ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον πλειοδότη επιχειρηματία η σύμβαση εκμίσθωσης της πλαζ των Αλυκών για τα επόμενα οκτώ χρόνια με το ετήσιο μίσθωμα να ανέρχεται σε 36.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας επιβαρύνεται με ένα επιπλέον 10 % για την κατάληψη της παραλίας

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου