ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν στις νέες θέσεις για τις λαϊκές

αντιδρούν-στις-νέες-θέσεις-για-τις-λαϊ-770340

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν τις νέες θέσεις στις οποίες χωροθετούνται οι λαϊκές αγορές στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία φέρονται τόσο οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης, όσο και οι παραγωγοί και πωλητές προϊόντων γης και θάλασσας, παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα, μετά από δέκα μήνες, που ελήφθη η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η Επιτροπή του Άρθρου 152 απέρριψε τις προσφυγές τους.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου από την πλευρά της φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεών της από την ερχόμενη Τετάρτη με μετακίνηση της λαϊκής αγοράς με τα ρούχα από την οδό Γ. Δήμου στην οδό Καραμπατζάκη.

Εμείς και την άλλη Τετάρτη θα είμαστε εδώ, σημείωσε χθες ο Πρόεδρος των Πωλητών Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης κ. Ανδρέας Αϊβαζόγλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μέλη του κλάδου είναι αποφασισμένα να οδηγήσουν στα άκρα την αντιπαράθεσή τους με τη Δημοτική Αρχή, ενώ πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους περιοίκους όπου λειτουργούν οι λαϊκές με τα ρούχα οφείλονται στο γεγονός ότι κανείς αρμόδιος μέχρι τώρα δεν θέλησε να πάρει δραστικά μέτρα για την ορθολογική και απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας σε όλο το κύκλωμα πώλησης και εμπορίας ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Από την άλλη πλευρά οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών με οπωροκηπευτικά εκτιμούσαν ότι οι δικές τους αλλαγές θα ισχύσουν από το μεθεπόμενο μήνα Ιούλιο αφού, όπως τόνισε ο Πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών με οπωρολαχανικά και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Τσακανίκας, οι λαϊκές στα οπωρολαχανικά σε κάθε δρόμο είναι για κάθε τρίμηνο και όχι κάθε δίμηνο.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές με τα οπωρολαχανικά αφορούν σε αλλαγές στις λαϊκές κάθε Δευτέρα και κάθε Σάββατο και ειδικότερα από την οδό Μελίνας Μερκούρη στην οδό Ικάρων και κάθε Σάββατο από την οδό Γ. Δήμου στην οδό Μεταμορφώσεως από Στρατηγού Μακρυγιάννη μέχρι Εσφιγμενίτου.

Σημειώνεται ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές καθώς εφεξής οι άδειες πωλητών ειδών ένδυσης και υπόδησης στις λαϊκές αγορές θα ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια, εφόσον συνεχίζουν να πληρούνται τα κοινωνικά κριτήρια με τα οποία χορηγούνται, επίσης οι άδειες δεν θα μεταβιβάζονται σε συγγενικά πρόσωπα κ.α.

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με οπωρολαχανικά όσο και οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης προσπαθούν να συντονίσουν τα βήματά τους, ενώ αναζητούν και νομική φόρμουλα για να καταστήσουν άκυρες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου